28 / 03 / 2024

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıksız ve yetersiz su sorunu yaşayan Hüyük Çukurkent, Beyşehir Yunuslar ve Yenidoğan mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmayla sağlıklı su özlemini giderdi.




Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su azlığı, sağlıksız su, şebeke ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallerde çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle olan tüm belde ve köylerde su ve kanalizasyon sorununu çözme sözü verdiklerini hatırlatarak, bu kapsamda çalışmaları yoğun olarak sürdürdüklerini dile getirdi.


Su kuyusu göçüğü dolayısıyla su ihtiyacını karşılayamayan Hüyük ilçesi Çukurkent Mahallesi ile sağlıksız su şikayeti olan Beyşehir ilçesi Yunuslar Mahallesi’nde ve ekonomik ömrü dolduğu için su azlığı yaşayan Beyşehir ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde sondaj çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, söz konusu mahallelerde daha önce içilebilir özelliğini kaybetmiş, insan sağlığını tehdit eden su kaynaklarının iptal edilip, uzun ömürlü, sağlıklı, yeterli ve güvenli su kaynaklarının devreye alındığını ifade etti.


YUNUSLAR MAHALLESİ SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU


İçme suyunu daha önce kaynaklardan karşılayan Beyşehir ilçesine bağlı Yunuslar Mahallesi’nde kuyularda yapılan incelemeler sonucu suyun kimyasal olarak alüminyum ve mangan parametresinin yüksek olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgede yeni bir sondaj çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Çukurağıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen sondajla 168 metre derinliğinde 3 litre/saniye debili su temin etti.


YENİDOĞAN MAHALLESİ’NE YENİ SU KUYUSU


İçme suyunu 2 adet sondaj kuyusu ve kaynaktan temin eden Beyşehir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi’nde yapılan incelemelerde sondaj kuyularının ekonomik ömürlerini doldurması nedeniyle mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayamadığı tespit edildi. Yeni bir kuyu için Yenidoğan Mahallesi içerisinde 150 metre derinliğinde sondaj vuran KOSKİ Genel Müdürlüğü, 12 litre/saniye debili içilebilir ve yeterli su sağlarken suyu mevcut şebekeye aktaracak.


ÇUKURKENT MAHALLESİ SUSUZLUKTAN KURTULDU


İçme suyunu mahalle sınırlarında bulunan bir adet sondajdan sağlayan Hüyük ilçesine bağlı Çukurkent Mahallesi, sondaj kuyusunda göçük olması sonucu içme ve kullanma suyunu karşılamada sıkıntı yaşadı. Sağlıklı su temini maksadıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu yetersiz olan Çukurkent Mahallesi’ne 68 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu daha açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 10 litre/saniye debili su, mevcut gömme depoya terfi edilerek, depodan da mevcut şebekesi ile dağıtımı yapılacak.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön