26 / 04 / 2024

Konya Ereğli kapalı otopark ihalesi 28 Haziran'da!

Konya Ereğli kapalı otopark ihalesi 28 Haziran'da!

Konya İli Ereğli İlçesi'nde 5 milyon altı yüz yetmiş bin TL'ye kapalı otopark yapılacak. Konya Ereğli kapalı otopark ihalesi 28 Haziran'da gerçekleşecek.



Konya İli Ereğli İlçesi'nde 5 milyon altı yüz yetmiş bin TL'ye kapalı otopark yapılacak. Konya Ereğli kapalı otopark ihalesi 28 Haziran'da gerçekleşecek. 



MADDE 1 - İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ İLE İŞİN NEVİ VE MİKTARI

Ereğli Belediyesine ait olan Konya İli, Ereğli İlçesi, Selçuklu Mahallesi, eski 187 ada 1 parsel sayılı alan altına yapılacak -1. Kat brüt 2497,41 m2 alanlı market ve -2 ve -3. Katlar her bir kat brüt 2497,41 m2 alanlı otopark olmak üzere toplam brüt 7671,82 m2 inşaat alanına sahip olan yerin bir bütün olarak değerlendirilmek üzere yapım karşılığı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/A maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapımlı kiralama işi 29 (yirmidokuz) yıllığına ihale edilecektir.


MADDE 2 - ŞARTNAME VE EKLERİNİN TEMİNİ

İstekliler İhale Şartnamesini ve dosyasını, mesai saatleri içerisinde 08:00-12:30 ve 13:30-17:00 saatleri arasında,  Konya Ereğli Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünden görebilecek ve 500,00TL (Beşyüz Türk Lirası) karşılığı Konya Ereğli Belediyesi tahsilat veznesine şartname bedeli olarak yatırılarak ve tahsilat makbuzunun İdareye ibraz edilerek aynı adresten temin edilebilir.


MADDE 3 - İHALE YERİ VE TARİHİ

İşin ihalesi 28/06/2016 tarihinde Salı günü saat: 14:00 de Namık Kemal Mahallesi Anıt Caddesi Ana Hizmet Binası Kat:2’de bulunan Ereğli Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda toplanacak, Belediye Encümen’i huzurunda yapılacaktır.


MADDE 4 - İŞİN TAHMİN EDİLEN BEDELİ

İhaleye konu işin tahmini inşaat maliyeti bedeli 5.670.140,04 TL (Beş Milyon altı yüz yetmiş bin yüz kırk Türk Lirası Sıfır Dört Kuruş). Yapım bedeli, bu bedeli aştığı takdirde yüklenici idareden herhangi bir hak iddia etmeyecektir.


MADDE 5 - TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR

5.1. Geçici Teminat: İşin tahmin edilen inşaat maliyet bedeli 5.670.140,04 TL (Beş Milyon altı yüz yetmiş bin yüz kırk Türk Lirası Sıfır Dört Kuruş) ‘nin ve kira bedeli 2.000,00 TL (iki bin)’nin %3’ü olan 170.164,20 TL (yüz yetmiş yüz altmış dört Türk Lirası yirmi kuruş yirmi kuruş) dir.

5.2. Kesin Teminat: İşin tahmini inşaat maliyet bedeli 5.670.140,04 TL (Beş Milyon altı yüz yetmiş bin yüz kırk Türk Lirası Sıfır Dört Kuruş). %6’sı olan 340.208,40 TL (üç yüz kırk bin iki yüz sekiz Türk Lirası kırk kuruş) ve ihale sonucunda oluşacak kira bedeli üzerinden hesaplanacak 3 (üç) yıllık kira bedelidir.

Tesisin sözleşmeye, şartnamelere ve projelere uygun olarak tamamlanıp, işletme teminatını yatırması ve geçici kabul tutanağının İdarece onaylanmasını müteakip kesin teminatın yarısı, kat mülkiyetine geçilmesi işlemlerinin tamamlanması ve kesin kabul tutanaklarının İdarece onaylanmasını müteakip kalanı geri verilir.

5.3. İşletme Teminatı: İşletme Teminatı ihalede oluşan ve şartname eki sözleşmesinin 2. Maddesinde belirtilen yıllık kira bedeli üzerinden, işletme süresinin ilk yılına ait 3 (üç) yıllık kira bedelidir. Tesisin sözleşmeye, şartnamelere ve projelere uygun olarak tamamlanıp, geçici kabul tutanağı imzalanmadan önce yatırılacaktır.

5.4. Geçici ve kesin teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda gösterilmiştir.

a) Tedavüldeki Türk Parası,

b) Maliye Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirlenecek bankaların verecekleri süresiz ve 2886 Sayılı Kanunun 27.maddesine uygun olarak düzenlenmiş banka teminat mektupları,

c) Devlet Tahvilleri ve Hazine kefaletine haiz tahviller ve Hazine Mektupları,

5.5. İhaleye kabul edilmeyen veya çekilen ya da kazanamayanların geçici teminatları,  yetkilinin dilekçe ile müracaatında iade edilir.  İhaleyi kazananın geçici teminatı kesin teminatla değiştirilinceye kadar İdare tarafından tutulacaktır.

5.6 İhaleye katılmak isteyenler, belirtilen miktardaki geçici teminatlarını ihale günü en geç saat: 14.00 a kadar, Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak teslimat ile birlikte, Vakıfbank Ereğli Şubesine yatırmaları veya milli bankalardan birinden bu bedel kadar teminat mektubu getirmeleri şarttır. İhale günü saat: 14.00 dan sonra teminat kabul edilmez. Teminat ve ihale dosya bedeli yatırmayanlar ihaleye iştirak ettirilmezler.


MADDE 6 - İHALE TEKLİF ŞARTLARI

İhale teklif şartları idari ve diğer şartnamelerde belirtilmiştir.


MADDE 7 - İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER VE TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI

A) İç zarf: İç zarf teklif mektubunu içerecektir.

Teklif mektuplarında şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiği yazılacaktır.

Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda belirtilen rakamın yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Ortak girişim tarafından verilen teklif mektuplarının, ortakların tamamı veya vekil tayin etmişlerse vekilleri tarafından imzalanması gerekir.

Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılacaktır.

Teklif mektubu iç zarfın içersine konulduktan sonra, iç zarf kapatılacak ve iç zarfın üzerine, isteklinin, adı soyadı/ticari unvanı ve tebligata esas açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak veya mühürlenecektir.

B) Dış Zarf: Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.

Teklifi ihtiva eden (Ek 2 örnek forma uygun olarak hazırlanan teklif mektubu) kapatılmış, mühürlenmiş / imzalanmış iç zarf ile Ek:1 başvuru dilekçe örneğiyle birlikte,  

a) Türkiye’de tebligat için (Ek-3) örnek forma göre doldurulmuş adres beyanı vermesi. (Beyanda telefon faks var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)

b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

b1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sânatkar Odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

c1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini,

c2. Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini,

d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza beyannamesi, (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

e) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için örneğine uygun (Ek-4) örnek forma göre düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi vermesi.

f) İlk ilan tarihinden sonra alınmış Muhammen bedelin %25’inden az olmamak üzere kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini yada serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak banka referans mektubu (Banka Teyit Yazısı) (Ek-5 örneğe uygun) aslı veya İdarece aslı görülmüş sureti. Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

İsteklinin ortak girişim olması halinde, istenilen asgari miktar ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.

g) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesinden alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

h) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

ı) İhale konusu yapılacak işin projesini ve taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyan vermesi. (Ek-6 örnek forma göre).

i) Konya Ereğli belediye başkanlığı adına Vakıflar Bankası Konya Ereğli Şubesinin (TR33 0001 5001 5800 7281 6489 89 ) no lu hesabına geçici teminat olarak yatırılmış banka dekontu veya Konya Ereğli belediye başkanlığı adına alınmış yukarıda tutarı belirtilen geçici teminat mektubu(limit içi süresiz ve teyit yazılı isteklinin ortak girişim olması halinde toplam teminat miktarı ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı karşılanabilir.

j) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a,b,c,d,g,h,ı) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

k) İstekli, inşaat ruhsatını aldığı tarihten itibaren, geçici kabul yapılıncaya kadar nitelik ve sayısı sözleşme taslağının 11.maddesinde belirtilen teknik elemanları bulunduracağına dair düzenlenmiş teknik personel taahhütnamesini vermesi, (Ortak girişim halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)

l) İhale dokümanı satın alındığına dair belge. Konya Ereğli Mali Hizmetler Müdürlüğü tahsilât veznesine yatırılarak alınacaktır.(Vakıflar Bankası Konya Ereğli Şubesinin (TR33 0001 5001 5800 7281 6489 89) no lu hesabına yatırılabilir.)

m) Bahse konu işin alt yüklenicilere yaptırılması ya da yaptırılmaması halinde, isteklinin alt yüklenici bulunduracağına veya bulundurmayacağına dair taahhütname vermesi.

Tüm belgeler istenilen şekilde hazırlanıp dış zarfın içine konulduktan sonra zarf kapatılıp, üzerine isteklinin adı-soyadı/ticari unvanı, açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılacaktır.


MADDE 8 - İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR

2886 S.D.İ.K.nun 6.maddesinde yazılı kimseler ile geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar, doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar. Bu yasağa uymayarak ihaleye katılanlar üzerine, ihale yapılmış olsa dahi ihale iptal edilerek geçici teminatı irada kaydedilir. Sözleşme yapılmış olması halinde de sözleşme feshedilerek kesin teminatı irada kaydedilir.


MADDE 9 - TEKLİFLERİN VERİLMESİ

9.1. Usulüne uygun hazırlanmış teklifler en geç ihale günü saat: 14:00’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında, Namık Kemal Mahallesi Anıt Caddesi No:54’deki Ereğli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne verilecektir. Teklifler tamamlanmak veya değiştirilmek maksadıyla geri alınamaz.

9.2. Teklifler iadeli taahhütlü olarak ta gönderilebilir.

9.3. Telgraf ile yapılan müracaatlar ve postada meydana gelen gecikmeler kabul edilmez.

9.4. Saat ayarında; Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idaresinin saat ayarı esastır.

MADDE 10 - Söz konusu ihale 2886 S.D.İ.K.na göre düzenlenmiş olup, istenen bütün bilgi ve belgelerin (teklif mektupları ve geçici teminatlar dahil) bu kanuna uygun olması gerekmektedir. Ayrıca istenen bütün belgeler,  ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış olmalıdır.

MADDE 11 - İşbu ihale ilanı genel bilgi niteliğinde olup, yapım karşılığı ayni hak tesisi yolu ile ihale sonucunda kesinleşen süre ile işletilmesi işinde, ihale şartnameleri hükümleri uygulanacaktır.

MADDE 12 - Belediye Encümeni 2886 S.D.İ.K.nun 29.maddesi gereğince, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

İlan olunur.


Geri Dön