18 / 04 / 2024

Konya Ereğli OSB'ye yeni yatırım!

Konya Ereğli OSB'ye yeni yatırım!

Konya Ereğli'de istihdam açığının kapatılması için yoğun bir mücadele ortaya koyan Ereğli Belediye tarafından yeni kurulan 2. Organize Sanayinde bir firmaya 13 bin metrekare arsa satışı gerçekleştirdi.



Konya Ereğli Belediye Başkanlık Makamında Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal ve Organize Sanayi Müdürlüğü Heyetinin katılımı ile UZSAN Hayvancılık Tarım Aletleri Ltd. Şti. ile protokol imzalandı. 


UZSAN Hayvancılık Tanm Aletleri Ltd. Şti. ortaklanndan Halil Ercan, Ereğli'de yatırımlann devam etmesi ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak amacında olduklarını ve Azerbaycan, Romanya ve Yunanistan'a ihracat gerçekleştireceklerini söyleyerek protokolün hayırlı olmasını diledi. 

Şirketin diğer ortağı Salim Uz ise 13 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan inşaatınl ay içerisinde temellerini atacaklannı ve ilk etapta yaklaşık 40 kişinin istihdam edileceğini söyledi. 


Uz ve Ercan, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal OSB heyetine teşekkür ettiler. 


Ereğli'de istihdam açığının kapatılması için çalıştıklannı söyleyen Başkan Özgüven ise, "Sadece yurt içi değil yurt dışına gerçekleştirdiği ihracat ile Ereğli'mize ve ülkemize katma değer sağlayan UZSAN Hayvancılık Tarım Aletleri Ltd. Şti.'ne teşekkür ediyorum. İlçemizin en büyük sorunlannın başında gelen bu istihdam konusunun çözüm odaklı çalışmalarla en az seviyeye düşürülmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Ereğli'mize ve şirketimize hayırlı olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalan atıldı.



Hakimiyet Konya


Geri Dön