19 / 04 / 2024

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya Ereğli'nin çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm Ereğli'nin Hacı Mustafa, Orhangazi ve Talatpaşa mahallelerinin çehresini değiştiriyor.



Ereğli Belediyesi Hacı Mustafa, Orhangazi ve Talatpaşa mahallelerinin çehresini değiştiriyor. Yeni açılan yollar, sıcak asfalt çalışmaları ve yeni parklarla söz konusu mahallelere hizmet kalitesini yansıtan Ereğli Belediyesi, Türkmen Kavşağı’na çıkan yol güzergahındaki Kazım Karabekir Ortaokulu’nun bahçe duvarı ile Türkmen Kavşağı için istimlak ettiği ve kendi öz kaynakları ile satın aldığı 3 katlı apartmanın yıkımını gerçekleştirdi. Kazım Karabekir Ortaokulu’nun bahçe duvarının araçların görüş mesafesini engellediği ve yolu daraltmasından kaynaklandığı için yıkımının gerçekleştiğini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda teknik ekiplerimizin yaptıkları inceleme ve hazırladıkları fizibilite raporları sonrası Kazım Karabekir Ortaokulu’nun bahçe duvarını yıkma kararı alarak yıkımını gerçekleştirdik. Sadece okulumuz değil o bölgede bulunan ve kör nokta diye tabir edebileceğimiz evler üzerinde de 18 uygulaması yaptık ve kısa süre içerisinde de yıkım çalışmalarını başlatacağız. Daha önce belediyemizin kendi öz kaynakları ile alımını yaptığımız 3 katlı apartmanın da yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu yıkımlar ile kentsel dönüşüm sağlıklı bir süreçte ilerlediği gibi hem araç trafiği rahatlatılacak, hem de özellikle yıllardır kangren haline gelmiş Türkmen Kavşağı’nın döner kavşak olması noktasında altyapı işlemlerini de tamamlamış olacağız" dedi.


Başkan Özgüven, Kazım Karabekir Ortaokulu’nun bahçe duvarının da en kısa sürede yeniden yapılacağını ifade ettiği açıklamasında, okul önünden sanayi yoluna kadar bağlanan yeni yol güzergahında kaldırım ve asfalt için zemin hazırlama çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.


Milliyet



Geri Dön