29 / 03 / 2024

Konya Eski Sanayi Bölgesi kentsel dönüşümle yenilenecek!

Konya Eski Sanayi Bölgesi kentsel dönüşümle yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de makamında ziyaret etti. Başkan Akyürek, Bakan Özhaseki'ye Konya'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.



Konya ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya yatırımları hakkında bilgi aldı. Özhaseki, “İmarda, şehircilikte, Türkiye’de birkaç şehir örnek olarak söylense, bunlardan bir tanesi Konya olur. Buradaki arkadaşlarımızın, gayreti, Tahir Bey’in yıllardır verdiği emek Konya’yı iyi bir yere taşıdı. Rabbimizden dileğimiz daha iyi günlere taşınması” diye konuştu.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’deki efsane belediyecilik döneminin sembol isimlerinden olan Bakan Özhaseki’den belediyecilik çalışmalarında da Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak da istifade ettiklerini kaydetti. Başkan Akyürek, “Konya, Yeni Büyükşehir Yasası’nın laboratuvar şehirlerinden. 31 ilçemizde de önemli çalışmalara imza atıyoruz. Fakat yerel yönetimlerin gelirlerinin artması bizim işlerimizin daha da fazlalaşmasına vesile olacak. Bu konuda hükümetimizin destekleri için teşekkür ediyoruz. Konya’da merkezde yürüttüğümüz Eski Sanayi bölgesinin kentsel dönüşüme tabi tutulması konusunda bir alan belirleyerek Bakanlar Kurulumuzun onayına sunduk. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Konya’da bu olağanüstü dönemde de Sayın Valimizle birlikte elimizden gelen desteği hükümetimize ve demokrasimize vermeye gayret gösterdik” dedi.


Başkan Akyürek, Bakan Özhaseki’ye ziyaret anısına Mesnevi ve hat yazılı tablo hediye etti.


Konya Takip Gazetesi


Geri Dön