28 / 03 / 2024

Konya Eski Sanayi Bölgesi'nde planlanan kentsel dönüşüm belirsizliğini koruyor!

Konya Eski Sanayi Bölgesi'nde planlanan kentsel dönüşüm belirsizliğini koruyor!

Konya Torna, Kanyak ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Emin Baranok, Selçuklu Eski Sanayi Bölgesi için gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Bölge esnafı belirsizliğin giderilmesini istiyor...



Eski Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm belirsizliğini koruyor. Bölge esnafı parçalanma olmadan dönüşüme destek verirken, belirsizliğin giderilmesini istiyor .


Konya Torna, Kanyak ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Emin Baranok, Selçuklu Eski Sanayi Bölgesi için gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.


Hızlı tren, şehirlerarası ana ulaşım akslarının ve kent içi ulaşımının düğüm noktalarından olan bölge için, kentsel dönüşüm noktasında belirsizlik olduğuna vurgu yapan Baranok, "Biz oda ve esnaf arkadaşlarımız olarak bölünme ve parçalanma olmadan kentsel dönüşüm noktasında gereken desteği vermeye hazırız. Ama bu belirsizliğin biran önce giderilmesi gerekiyor" dedi.


Kentsel dönüşüm noktasında esnafın parasıyla ve devletin desteğiyle Konya'ya güzel bir sanayi bölgesi kazandırmak istediklerini söyleyen Baranok, "Devletimizin, büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin desteğini alarak bize gösterilen yerde güzel bir sanayi sitesi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda da kimsenin bu projeden haksız rant sağlamaması adına TOKİ'nin de bu proje içerisine dahil olması gerektiğini düşünüyoruz.



Hızlı tren, şehirlerarası ana ulaşım aksların ve entin içi ulaşımının düğüm nok:alarının olduğu alan için, kentsel löniişüm noktasında belirsizlik olduğuna vurgu yapan Baranok, "Biz )da ve esnaf arkadaşlarımız olarak jölünüp ve parçalanma olmadan centsel dönüşüm noktasında gereken desteği vermeye hazırız. Ama bu belirsizliğin biran önce giderilmesi gerekiyor" dedi.


BELİRSİZLİK BİTMELİ 


Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi için belirsizliğin esnaflar açısından çok kötü bir durum olduğuna da dikkat çeken Baranok, "Bu belirsizlikten dolayı dükkânına bakım yapmak isteyen esnaflarımız maddi güçlerini boşuna harcamamak adına bakım yapamıyor. Özellikle yeni çıkan yasayla birlikte iş güvenliğine uymayan dükkânlarımız eski sanayi bölgesinde çok fazla ama yine bu belirsizlikten dolayı esnaflarımızın eli kolu bağlanmış durumda" diye konuştu.


ESNAFIMIZ HOŞGÖRÜYLE YAKLAŞIYOR 


Eski Sanayi Bölgesi'nin zamanla kentin gelişme alanı içinde kaldığnı ve merkezde kalmasından dolayı esnafın kentsel dönüşüm projesine kendilerinin mağdur edilmeyeceği taktirde hiçbir şekilde karşı çıkmadıklarını ve hoşgörülü davrandıkları belirten Baranok, "Esnafımız gerçekten bu konuya hoşgörüyle yaklaşıyor. Eski Sanayi Bölgesine şöyle bir baktığımız zaman günlük 3 bine yakın araç giriş-çıkış yapıyor.

Ve bunun doğrultusunda eski sanayi çok büyük bir esnaf kitlesine sahip. Bu açıdan biz oda olarak ve esnaflarımız olarak eski sanayinin bölünerek başka yerlere yerleştirilmesine karşıyız.

Kentsel dönüşüm projesi bu şekilde yapılmalıdır" şeklinde konuştu. 


MİLLİ GELİRE KATKI SAĞLANIYOR 


Eski Sanayi Bölgesi'ndeki esnafların milli gelire katkı yaptığının altını çizen Baranok, "Bu bölgedeki esnaf ülkemize istihdam sağlıyor.İşsizliği bir nebze olsun önlüyor. Milli gelire de katkı sağlıyor.


Bunun yanında eski sanayi uzıın yıllar boyunca Eski Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesiyle igili belirsizlik devam ederken, bölge esnafı işbirliğiyle dönüşümün gerçekleştirilmesini ve belirsizliğin giderilmesini istiyor Konya'mıza zanaatkâr yetiştirmiştir. Şuan Organize Sanayideki esnaflarımızın çoğu zamanında bu eski sanayide yetişmiştir.


Ama bu güne bakarsanız bir organize sanayide bir çırak olup. kalfa olup ondan sonra usta olup dükkân açtığını görmeniz oldukça zordur" ifadelerini kullandı.


DEVLETİMİZ VE ESNAFIMIZ EL ELE VERMELİ 


Oda olarak kentsel dönüşüm hakkında isteklerinin, esnafın parasıyla ve devletin desteğiyle Konya'ya güzel bir sanayi bölgesi kazandırmak olduğunu söyleyen Baranok, "Devletimizin, büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin desteğini alarak bize gösterilen alan içersinde güzel bir sanayi sitesi gerçekleştirmek istiyoruz. Kimsenin bu projeden haksız rant sağlamaması adına TOKİ'nin de bu proje içerisine dahil olması gerektiğini düşünüyoruz.


Anadolu Manşet 


Geri Dön