19 / 04 / 2024

Konya Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Konya Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Konya Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi'nde inşa edilecek Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli atılıyor. Temel atma töreni bugün gerçekleşecek.



Konya Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi'nde yaptırılacak Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli bugün düzenlenecek törenle atılacak. Belediye Başkanı Fatma Toru, törene tüm vatandaşları davet etti. 


Toru, "Kadim medeniyetimizin ihya edilmesi noktasında geleneksel mimarimizi gün yüzüne çıkarmak için örnek bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Mevlana Hazretleri'nin kadın müritlerinden Fahrünnisa Hatun Zaviyesi'nin yanında yapacağımız sosyal tesis toplamda bin 326 metrekareden oluşan bir arsa üzerine oturuyor. Bin 958 metrekare kapalı alana sahip olacak tesisimizin bodrum katında fitness salonu ve teknik alanlar, zemin katında derslikler ve kütüphane, birinci katında okuma salonları, derslikler, bayan mescidi, sediri i salonlar ve ikinci katında ise çok amaçlı bir salon var. Mimarisi ve görselliğiyle örnek bir tesis olacak. Hz. Mevlâna'nın kadın müritlerinden biri olan Fahrünnisa Hatun'un ismini tesisimize koymayı arzu ettik. Bizim tarihimizde ve kültürümüzde yer alan isimleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarmak üzere pek çok projemize bu tarz isimleri veriyoruz'' diye konuştu.



Anadolu Telgraf


Geri Dön