29 / 03 / 2024

Konya Karatay'da inşaat sektörü hareketlendi!

Konya Karatay'da inşaat sektörü hareketlendi!

Konya Karatay bölgesindeki inşaat firmaları havaların ısınmasıyla birlikte yeni konut yapımına başladı. Konya Karatay'da inşaat sektörü hareketlendi.



Havaların ısınması ile birlikte inşaat sektöründeki hareketlilik gözle görünür biçimde arttı. Sektör çalışanları, kış aylarının sert geçmesinden dolayı uzun süre işsiz kaldıklarını yeni yeni hareketliliğin yaşandığını söyledi. Son yıllarda şehir ekonomisine önemli girdi sağlayan inşaat sektörü, havaların ısınması ile birlikte hız kazandı.  Sektör çalışanları, ağır geçen kış aylarında çalışamadıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında kar yağışının az olması nedeniyle inşaatlarda iş bulabilmiştik. Bu yıl durum tam tersi oldu. Neredeyse hiç iş bulamadık" dedi. 


Havaların ısınması ile inşaat işlerinin açıldığını söyleyen çalışanlar, "15-20 gün önce sezon açıldı. Artık aranır olduk. İş bulabiliyoruz. Bu yaz işlerin yoğun geçeceğini ümit ediyoruz" dedi. 


İnşaat Kooperatifleri ve yap sat yapan işadamları ise, sezonun hareketli geçeceğini belirterek, "İnsanlarımız ne altına nede dolara yatırım yapıyor. Vatandaşlarımız yatırımlarını gayrimenkul de değerlendiriyor. Sezonun açılması ile ile soranların sayılarında ciddi artış olduğunu gördük. Reklam kampanyalarımızın nisan ayı gibi başlaması ile satışlarda başlar" dedi. 


Karatay bölgesindeki inşaat firmaların bu yıl yatırımların yeni adliye tarafında yoğun olacağını belirterek, "Şehir hastenesi bölgeyi hareketlendirdi" dedi.


Rasyonel Haber




Geri Dön