20 / 04 / 2024

Konya Karatay'da tapular dağıtılıyor!

Konya Karatay'da tapular dağıtılıyor!

KARATAY Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.



KARATAY Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 5.000.000 m2 alanda ortak kamu alanı olan yeşil alan, dini tesis, sosyal tesis, eğitim tesisi, resmi kurum alanı, yol ve otopark gibi teknik alt yapı alanları ile uygulanabilir l.Etap Revizyon imar planı çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. 


Hançerli, tescillerin %50 oranında tamamlanmış olduğunu kalan kısımların tescilleri için ilgili kurumlara gönderildiğini belirterek 18. madde uygulaması tamamlanan alanlarda mülk sahiplerinin yapılaşmaya başladığını kaydetti. Bu çalışmalardan Ulubatlı Hasan, Akabe, Hamzaoğlu, Küçükkumköprü, Çimenlik, Doğuş ve Ortamescit Mahallelerindeki (1.684.908 m2'lik alanda) 18. madde imar uygulama çalışmalarının tamamlanarak mülk sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandığını vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, son olarak Keçeciler Caddesi, Kırbaşı Caddesi ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasındaki Yediler ve Keçeciler Mahalle sınırlan içerisindeki düzenleme sahasında 18. madde imar uygulama çalışmalarının tamamlandığını (365.247 m2lik alanda) ve tapuların dağıtılmaya başlandığını söyleyerek 1.Etapta yapılan Revizyon İmar Planlarında toplam 2.050.155 m2 lik alanda tescil işlemlerinin son bulduğunu ifade etti. 


Anadolu Telgraf 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


KARATAY Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, l.Etap Revizyon imar planı çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Hançerli, mülk sahiplerinin yapılaşmaya başladığını kaydetti. 


Akşam 


Geri Dön