24 / 04 / 2024

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.



Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Çalışmalar sonunda köşk kalıntısı üzerinde seyran Kulesi yükselecek. 


800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nün Konya turizmine hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Projenin maliyeti ise 3 milyon 745 bin lira. 


Kılıçaslan Köşkü’nün üzerinde yıpranmış, betonları yıkılma tehlikesi geçiren korumanın kaldırılma çalışmasının başladığını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bunu kaldırarak, burada yenileme ve koruma çalışması ile birlikte bir bölümünün ihyası çalışmasını yürütüyoruz. İnşallah birkaç yıl içinde Alaeddin Tepesi bir arkeolojik park olarak; camisiyle, saray kalıntısıyla, iç kale kalıntısıyla sadece Konyalıların, Türkiye insanının değil, meraklılarının, uluslararası camianın, arkeoloji çevrelerinin ve dünya insanlarının da hizmetine açılmış olacak” dedi.


Konya Postası 


Geri Dön