19 / 04 / 2024

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldı!

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı imar Planı Çalıştayı" düzenledi.



Kilistra'da tarihi miras yaşatılacak


Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koıımıa Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi. 

Türkiye'nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştaym açış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı yaptı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpaıı, Kilistra için nitelikli bir adım m eşiğinde olunduğunu belirterek, Turizm Haftası'mn başlangıcında böyle anlamlı bir çalışına yapılmasından mutlu olduklarını ifade etti. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Konya'nın her noktasında tanhı ve kültürel değerlenil ortaya çıkarılması için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Ziyaret edilebilecek yerler birbiriyle ilişkilendirildiğinde turizm ve medeniyetimize çok önemli katkısı olacak önemli bir noktadan başlamış oluyoruz. İnşallah bu çalışma kısa zamanda neticelenir ve bir koruma-kullanma dengesi içinde, medeniyetler beşiği olan Konya'mızın Kilistra gibi önemli bir bölgesini uluslararası gündeme taşıyacağımız bir ortam haline getiririz" dedi. 

Necmettin Erbakaıı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bugüne kadar bölgenin bu haliyle yaşatılmasının, bölge insanının büyük bir cömertliği ve bir medeniyet göstergesi olduğunu belirterek, bölge halkına teşekkül' etti. 

Vali Vekili Fazlı Akgün ise, Kilistra ve onun gibi tarihi yerlerin gerçekten koruma-kııllanma dengesiyle birlikte turizme açılmasıyla hem tarihi ve kültürel mirasın konulmuş olacağını, hem de şehrin turizmine katkı sağlaııacağmı vurguladı. 

Çalıştaym açılışuıa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, daire başkanları ve akademisyenler de katıldı. 


KİLİSTRA VADİSİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI ÇALIŞTAYI

Konya Büyükşehir Belediyesi taraf nidan, doğal değerleriyle Konya'mn Kapadokya'sı olmaya aday bir bölge olan Kilistra Vadisi'nde yapılacak planlamanın Gökyurt, Güııeydere, Yeşildere İlyasbaba, Hatuıısaray, İnlice mahallelerini kapsaması düşünülüyor. Kilistra Vadisi Konuna Amaçlı İmar Plaıu 1. Çalıştayı, bölgeye yapılacak uygulamalardı hangi faaliyetlen kapsayacağuıı belirleyecek planın içeriğine katkı sağlayacak.



Merhaba 


Geri Dön