20 / 04 / 2024

Konya Kuba Camisi’nin minareleri yeniden inşa ediliyor!

Konya Kuba Camisi’nin minareleri yeniden inşa ediliyor!

Beyşehir’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Kuba Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlak ve taş erimesi sebebiyle bir süre önce ibadethanenin iki minaresinin birden yıkımına karar verilmişti.



Konya’nın Beyşehir ilçesinde, risk oluşturduğu için yıkımına karar verilerek yıkılan caminin minareleri yeniden yükseliyor.

Beyşehir’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Kuba Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlak ve taş erimesi sebebiyle bir süre önce ibadethanenin iki minaresinin birden yıkımına karar verilmişti. Kararın ardından yıkımlar bir vinç yardımıyla gerçekleştirilmişti. Yıkım sonrası cami minareleri yeniden yapılmaya başlandı.


Esentepe Kuba Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Özkan, mühendislerin yaptığı incelemenin ardından can güvenliği açısından oluşturduğu risk nedeniyle yıkımına karar verilen minarelerin yenisini inşa etmeye başladıklarını söyledi.


Beyşehir Belediyesi’nin desteğiyle yıkımı gerçekleştirdiklerini anlatan Özkan, “Yıkılan minarelerin yenisini inşa etmeye başladık. Gördüğünüz gibi şu anda inşaat çalışmalarında birinci şerefeyi attık. Allah inşallah üzerini de nasip eder. Hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla minare inşaatları sürüyor. Onlardan Allah razı olsun. Tahminimiz 150-160 bin lira arasında bir harcama yapacağız. Ancak iki minare birden inşa etmemiz nedeniyle maddi yönden zorlanıyoruz. O yüzden, hayırseverlerimizin maddi katkılarının sürmesini bekliyoruz. Zaten, minarelerin yükseldiğini görenler, yardım için elini uzatıyor” dedi.


Esentepe Mahallesi Muhtarı Faruk Koçer de, “Burada iki şerefeli bir minare yapılacak. Tabiiki daha sağlam olacak. Cami derneği ve muhtarlık olarak onun için emek sarfediyoruz. Başlarken 2 ay bir sürede bitirileceğini öngörüyorduk, ama önemli olan bitmesi, bitsin de 90 günde tamlansın. Hiç sorun yok. İnşaatında 20 ila 25 ton demir kullanımı söz konusu. Tünel kalıp dediğimiz en sağlam betonu kullanıyoruz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön