28 / 03 / 2024

Konya Meram'da 100 yıl konuşulacak dönüşüm!

Konya Meram'da 100 yıl konuşulacak dönüşüm!

Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin detaylarını paylaştı. Toru, ''Önümüzdeki 100 yıl boyunca konuşulacak bir dönüşümdür" diye konuştu.



Konya'nın Meram ilçesi Şükran Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, proje hakkında açıklamalarda bulundu.


Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan  Toru, "Burada yaptığımız dönüşüm; şehre damgasını vuracak ve önümüzdeki 100 yıl boyunca konuşulacak bir dönüşümdür" diye konuştu.


Yıkım sürecinde sona gelindiğini belirten Toru, "Sahayı hep beraber gezdik. Çok kolay bir iş değil. Pek çok yapı var burada; konut, bağımsız bölümler, dükkan ve iş yerleri. Gerekli anlaşmaları yaparak bunların çoğunu yıktık ve sahayı boşalttık. Tabii ki bunları yaparken şehrimiz açısından korunması gereken yapıları da koruma altına aldık" dedi.


Projenin ilçeye katkı sağlayacağını belirten Toru,  "Bu bölgenin dönüşümünde herhangi bir ticari kaygı taşımadan sadece şehrin kazanımlarını hedefledik. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek bugüne kadar geldik. İnşallah yaz döneminde 1 veya 2 adada temel atarak bu sürecin de startını vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön