23 / 04 / 2024

Konya Meram'da Bilgi Merkezi açıldı!

Konya Meram'da Bilgi Merkezi açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapılan 6. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hizmet verecek olan “ Bilgi Merkezi ”nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.



Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerindeki tesisin açılış törenine, Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarından yöneticiler, meclis üyeleri, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


BİLGİYLE DONANMIŞ NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ!


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, toplumların bilgi toplumu olarak adlandırıldığı yeni bir çağda yaşadığımızı hatırlatarak, "Günümüzde bilgi, ulaşılması kolay fakat korunması zor olan bir değerdir. Çağımızın bilişim çağı, gelişmiş toplumlarının da bilgi toplumu olarak nitelendirilmesi, bilgi üretme ve bilgilenme arayışını da beraberinde getirmiştir. Küreselleşmeyle birlikte iletişim de hızlanmıştır. Dijital yaşam kapasitesindeki artışla birlikte modern insan kendisini yeni bir yarışta bulmuştur. Bilgi toplumu olarak adlandırılan yeni bir çağda yaşıyoruz. Bütün sahalarda yapısal değişimi gerekli kılan bilgi toplumunda, başarılı insanda aranacak özellikler; tahlil gücü, sentez yeteneği, objektif bakış açısı, problem çözme kapasitesi, pratik karar verebilme yetisi ve etkili konuşma olarak sıralanabilir. Bilgelikle yoğrulmuş bir coğrafyanın insanları olarak kendini geliştiren, dünyayı tanıyan, bilgiyle donanmış nesiller yetiştirerek geleceğimizi onlara emanet etmek üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur" dedi.


FONKSİYONEL BİR YATIRIM!


Bilgiyle kuşanmak ve hayata bilerek, duyarak ve hissederek bakmanın kendileri açısından mukaddes bir ödev olduğunu vurgulayan Başkan Toru, "Öğrencilerimizi acımasız yarışlara soktuğumuz, onları ders, test, sınav peşinde koşturduğumuz gerçeğini de bilmekteyiz. İstiyoruz ki, çocuklarımız, gençlerimiz ders eğitimlerinin yanında temel insani değerleri ve yaratılış gayesini de öğrenerek yetişsin. bugün burada hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Meram Belediyesi Bilgi Merkezimiz genç dimağların bilgi dağarcığına yeni katkılar sunmak adına fonksiyonel bir yatırım olacağına canı gönülden inanıyorum. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutluyorum" diye konuştu.


“ÇOCUKLARIMIZI ÇOK İYİ EĞİTMEK ZORUNDAYIZ”


AK Parti Meram İlçe Başkanı M. Ulvi Bezirci de, "Biz büyüyen bir ülkeyiz ve büyüyen bir ekonomiyiz. Aynı zamanda bölgemizde ve dünyada hedefleri ve büyük idealleri olan bir ülkeyiz. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi eğitmek zorundayız. Ne zaman bunu gerçekleştirirsek işte o zaman büyük hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.


AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan da, çok anlamlı bir tesisi hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Böyle bir tesisin hizmete girmesi Meram’ın ufkunu açacak ve gençlerimize güzel çalışma ortamı hazırlayacaktır. Dünya büyük bir yarış içinde. Ülkeler birbirleriyle yarışırken şehirler de kendi aralarında yarışıyor. Bugün açılışını yapacağımız bu merkez, bu yarışta şehrimiz adına büyük bir anlam ifade ediyor" ifadelerini kullandı.Konuşmalardan sonra protokol mensupları, Meram Belediyesi Bilgi Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti.


Milliyet


Geri Dön