18 / 04 / 2024

Konya Meram'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Konya Meram'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Konya Meram'daki kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Belediye Başkanı Fatma Toru, yatırımları ve projeleri anlattı. Toru, Şükran Mahallesi'nde dönüşüm içinde olduklarını belirtti.



Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgedeki kentsel dönüşüm projesini, yatırımları ve projeleri anlattı. Toru, ilçedeki yatırımların artacağını belirtti. 


Fiziki çöküntü halinde olan, ekonomik olarak zayıflayan ve toplumsal yönden sıkıntılı mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamına aldıklarını anlatan Toru, “Şükran Mahallesi'ne yani Suriyeliler'in ağırlık olarak yaşadığı mahalleye büyük bir dönüşüm içindeyiz. Orada 30'a yakın millet yaşamakta son yıllarda Suriyeliler arttı. Birinci etap yıkımlarımızı büyük ölçüde tamamladık. Sahip Ata Katlı Otoparkı yıkıldı. Artık çok yorulmuştu. Park da o bölgede bir ihtiyaç ama bölgede pek çok rivayet dolaşıyor. Rezidans mı yapılacak 12 katlı binalar mı inşa edilecek tarzında sorular duyuyoruz. Şehrimizin yapısı açısından kat sayısını da yoğunluğu da kaldırmayı düşündük. Planlamamızı bu şekilde yaptık, kuruldan da geçti. Tasarım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bölgede 22'ye yakın tarihi yapı var. Bu yapıların etrafını da açıyoruz. Meydanların çevresini 2-3 ve 4 kat şeklinde inşa edip dışarıya doğru yükselen bir görüntü vereceğiz. Mahallede boşalttığımız daire sayısı bini geçti. Yokuşlardaki dükkanların tabelalarının üstünde Arapça yazılar yazıyor. Köşe başlarında bekleyen genç Suriyeli gruplar oluyor.   Rahatsızlığa sebep oluyorlar. Bölgedeki dükkanları dediğim gibi boşaltmaya başladık. Son 2 yıllık süreç içinde Larende Suriye yokuşu olarak nitelendirilmeye başlamıştı” diye konuştu. 



Konya Gözde Gazetesi


Geri Dön