16 / 04 / 2024

Konya Meram'da yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Meram'da yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Meram Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binaların molozları yeniden kum ve çakıla dönüştürülüyor.



Konya Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi Şükran, Uluırmak, Aksinne, Küçük Aymanas ve Turgutreis mahallelerinde hızla sürüyor. Proje kapsamında bölgelerin ilk etaplarında yıkım çalışmaları sona gelindi ve planlamalara başlanıldı.


Meram Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Şükran Mahallesi'nde yıkılan binalardaki inşaat atıkları ve moloz yığınları kum ve çakıla dönüştürülüyor. Geri kazanımı sağlanan kum ve çakıllar ise bölgedeki zemine serilerek daha temiz ve düzenli alanlar oluşturuluyor. 


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Dönüşüm Meram Projesi kapsamında açıklamalarda bulundu. Toru, "Başlattığımız kentsel dönüşüm projesi şehrin 100 yılına damga vuracak bir çalışma olacak. Şükran Mahallesi şehrin kalbinde yer alıyor. Burada yaptığımız dönüşümle bölge yeni bir kimliğe kavuşacak ve şehre değer katacak. Bununla birlikte şehrin eski yerleşim yerlerinden olan Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka mahallelerimizin ilk etaplarında ekiplerimiz ekonomik ömrünü tamamlayan binaların yıkımlarında sona yaklaştı. Burada da yakında yeni binalarımızın temelini atacağız. Aksinne Mahallesinde yıkım çalışmalarına başlanıldı. Biz dönüşüme her yönüyle bakıyoruz. Bu bölgede yıkımı gerçekleştirilen binaların molozlarını taşıyarak hem zaman kaybı, hem de maddi olarak kayıp yaşamak istemedik. Buradan yola çıkarak ekiplerimiz tarafından bir makine aracılığıyla yıkımı gerçekleştirilen binalardaki inşaat atıkları ve molozlar, kum ve çakıla dönüştürülerek bölgedeki zemine seriliyor. İlk etapta 50 bin tonluk bir malzeme geri dönüştürmeyi hedefliyoruz. Buradan elde edilen kum ve çakılları, ilçe genelindeki yol yapım ve park çalışmalarımızda da kullanacağız" ifadelerini kullandı.



Merhaba Gazetesi


Geri Dön