29 / 03 / 2024

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Başbakan Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.


Kentteki 5 üniversite, hastaneler ve hızlı tren garlarıyla bir uçtan bir uca irtibatı sağlayacak Konya Metrosu, üç etaptan oluşacak. Gelecek yılın ilk aylarında kazma vurulacak metronun ilk etabının 2018'deki Şeb-i Arus törenlerinde hizmete açılması hedefleniyor.


Kamu kurumları, sanayi bölgeleri, hastaneler ve turistik bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak 44 kilometrelik metro hattı, kent içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.


İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü il

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun metro müjdesinin kentte büyük heyecan ve sevinçle karşılandığını söyledi.


Konya'da yolcu ve araç hareketliliğinin en üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Akyürek, "İstanbul ve Ankara'dan sonra Konya, yolcu hareketliliği bakımından en yüksek konumda. Konya, Anadolu'da ilk raylı sistemi uygulayan şehirdi. Raylı sistem hatlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Konya, hat uzunluğu bakımından metrosu bulunan kentler arasında İstanbul ve Ankara'dan sonra 3'üncü il olacak" diye konuştu.


Akyürek, Konya'da belli hatlarda metroya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şehir içi yolcu hareketliliğinin 500 bin civarında olduğu bilgisini paylaştı.


"İlk etap 2018 Şeb-i Arus'unda tamamlanacak" 

Akyürek, çalışmaların Başbakan Davutoğlu'nun "İlk etap 2018 Şeb-i Arus'ta tamamlanacak, 2019-2020'de de tamamı bitirilecek" talimatı çerçevesinde yürütüleceğini aktardı.


Konya Metrosu'nun hayati öneme sahip hatları kapsadığına işaret eden Akyürek, şunları söyledi:


"Selçuk Üniversitesi Kampüsü ile hızlı tren garını birbirine bağlıyor. Aynı zamanda yine şehir merkeziyle Necmettin Erbakan Üniversitesini ikinci etap olarak kapsıyor. Üçüncü etap da Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi'nden Meram bölgesine uzanan hat. Aynı zamanda stadyum, Beyhekim Hastanesi ve Yazır bölgesini de içine alan proje olarak açıklandı.


44 kilometreyi bulan bu projeyle dünyadaki önemli şehirlerde gördüğümüz şehir içi metro sistemi Anadolu'ya taşınmış oluyor."



AA


Geri Dön