19 / 04 / 2024

Konya Novada Outlet AVM 12 Haziran’da açılacak!

Konya Novada Outlet AVM 12 Haziran’da açılacak!

Konyalı iki firma kendi öz kaynakları ile 100 milyon dolarlık alışveriş merkezi açıyor. Konya Dağ Mühendislik ve Bakdem Mimarlık ortaklığıyla hayata geçirilen Novada Outlet Alışveriş Merkezi (AVM) 12 Haziran’da açılıyor.



Konya Dağ Mühendislik ve Bakdem Mimarlık ortaklığıyla hayata geçirilen Novada Outlet Alışveriş Merkezi (AVM) 12 Haziran’da açılıyor. Alışveriş merkezinde düzenlenen basın toplantısına, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanları Osman Dağ ve Mehmet Dağ, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bakdemir, Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebubekir Balcı, Turkmall CEO’su Hilmi Özçakır ve AVM Müdürü Ersin Bal katıldı.


KONYA’YA 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


Toplantıda konuşan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dağ, “12 Haziran tarihinde hizmete açılacak olan 100 milyon dolarlık yatırım değerine sahip Novada Outlet Konya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bünyesinde yer alacak olan ulusal ve uluslararası markaları ve modern mimarisi ile bölgenin konforlu ve keyifli alışveriş ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.


KONYA’NIN BEŞERİ SERMAYESİNE DESTEK


Bugüne kadar Konyalılara yakışan yaşam alanları oluşturmak için üst düzey bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ da, altına imza attıkları her projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini ve AVM sektöründe yaptıkları yatırım ile hemşehrileri için yeni bir cazibe ve çekim merkezi oluşturduklarını dile getirdi. Bakdem Mimarlık ile güç birliği yaparak ortak bir başarı elde ettiklerine dikkat çeken Dağ, 100 milyon dolarlık proje maliyetiyle hayata geçirilen alışveriş merkezinin, Konya için yeni bir çekim merkezi olacağına vurgu yaptı. Dağ, “Projemiz yerel ve ulusal yatırımcılara yeni bir kazanç kapısı açarken, yaklaşık 1000 kişilik istihdam kapasitesiyle Konya’nın beşeri sermayesine destek olacak. Konya’da prestijli markaların outleti konusunda önemli bir boşluğu dolduracak, vatandaşlarımız için ideal bir alışveriş merkezi olacak” dedi.


"GÜN IŞIĞINI YUKARIDAN ALAN FERAH MİMARİ"


Basın toplantısında konuşan Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bakdemir ise, "Konya’da irili ufaklı birçok alışveriş merkezi var. Tüketicinin sizi sahiplenmesi için bir farkındalık ortaya koymalısınız. Biz talepleri dinledik ve Konyalıların daha modern ve ferah alanlarda zaman geçirmek istediğini gördük. Projeyi hazırlarken bu beklentilerden yola çıkarak, gün ışığını yukarıdan alan bir mimari tasarım geliştirip, ahşap ve yeşil detayların dinlendirici etkisini yapının ana konsepti olarak belirledik. Bunun yanı sıra 2 bin 500 araçlık açık ve kapalı ücretsiz otopark alanına sahip olan Konya, otopark sorunu olmayan bir AVM olma özelliği ile de ön plana çıkıyor’ dedi.


“ŞEHİR YAŞAMINI ZENGİNLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”


Turkmall’un CEO’su Hilmi Özçakır da, basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Yatırımlarımız ve hizmet verdiğimiz projeler arasında Anadolu kentleri önemli bir yer tutuyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 5 milyar Avro’luk yatırımın 2 milyar Avro’sunu Anadolu kentlerine yaptık. Türkiye dışında Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Rusya’da da alışveriş merkezleri yatırımını sürdürüyoruz’’ dedi. Özçakır, her geçen gün büyüyen ve gelişen Konya’ya da bu alışveriş merkezi ile kiralama ve AVM yönetimi alanlarında hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Özçakır, alışveriş merkezinin yalnız alışverişin değil, sosyal yaşamın da merkezi olmaya aday olduğunu söyledi. Özçakır, “Mağazaları, sineması, çocuk Oyun alanları, kafeleri, restoranları ve düzenli olarak gerçekleştireceğimiz sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Konya’da şehir yaşamını daha da zenginleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Toplam kapalı alanı 67 bin 926 metrekare olan Novada Outlet Konya’da 127 mağaza bulunuyor ve kapalı-açık bin 600 araçlık otopark yer alıyor. Novada Outlet Konya, ulusal ve uluslararası 127 markaya ev sahipliği yapacak.


Milliyet


Geri Dön