25 / 04 / 2024

Konya OSB 4 milyon metrekare genişletilecek!

Konya OSB 4 milyon metrekare genişletilecek!

Konya Organize Sanayi (KOS) Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KOS Bölgesi'nin 4 milyon metrekare genişletileceğini söyledi



Büyükhelvacıgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya sanayisinin son yıllarda büyük yatırımlarda bulunduğunu belirterek, 80 değişik sektörde ulusal ve uluslararası düzeyde üretimler yapan Konya'nın önemli ölçüde katma değer sağlayan bir sanayi kenti durumuna geldiğini kaydetti.

KOS Bölgesi'nde gıdadan otomotiv yan sanayine, dökümden araç üstü ekipmanları üretimine, tarım alet ve makinelerinden tekstile kadar çok geniş yelpazede faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, "Konya sanayisinde görülen bu çeşitlilik, bölgeye gelecek yabancı ve yerli yatırımcının yan sanayi konusunda ki ihtiyaçlarına cevap verilmesini sağlamaktadır" dedi. Büyükhelvacıgil, Konya sanayisinde görülen bütün bu gelişmelerin KOS Bölgesi'nin Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olmasını sağladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan KOS, Konya-Ankara ve Konya-Aksaray yolları üzerinde konumlanmıştır. Bölgenin ilk kuruluş çalışmalarına 1986 yılında 2. OSB olarak 3 milyon metrekarelik bir alanda başlanmış ve ilk firma 1990 yılında faaliyete geçmiştir. 1996 yılında ise 3. OSB'nin kuruluş çalışmalarına 9 milyon metrekarelik bir alanda başlanmış, 1998 yılında da buradaki ilk firma faaliyete geçmiştir. 2005 yılında ise 2. ve 3. OSB birleştirilmiş ve Konya Organize Sanayi Bölgesi adını almıştır. Bu gün 12 milyon metrekarelik bir alanda faaliyet gösterilmektedir. KOS Bölgesi olarak elektrikten doğal gaza, çevre düzenlemesinden su ve atık su arıtmasına kadar tüm alt yapı hizmetlerini en modern teknolojiyle sanayicimizin hizmetine sunuyoruz."

4 MİLYON METREKARE GENİŞLİYOR

KOS Bölgesi'nin sanayiciye yetmediğini ve genişleme ihtiyacı doğduğunu bildiren Büyükhelvacıgil, 4. kısım genişleme ve yatırım bölgesi olarak TÜMOSAN ile KOS Bölgesi arasındaki alanı belirlediklerini ve 4 milyon metrekarelik bu alanı İl Özel İdaresinden satın aldıklarını belirtti. Genişleme ve yatırım alanının jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Büyükhelvacıgil, şöyle devam etti:

"İmar planları hazırlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onayı alındı. Onaylanan Uygulama İmar Planı çerçevesinde parselasyon planları yapılarak araziye uygulandı ve müstakil parsel tapuları çıkartıldı. 4. kısım genişleme bölgemizde toplam 135 parsel mevcuttur ve bunun 127 tanesi sanayi parselidir. 20 bin ile 100 bin metrekare muhtelif büyüklüklerde olacak sanayi parsellerinin alt yapı uygulama projeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teslim edilmiştir. Şantiye elektriği, suyu ve yol alt yapısı işlerinin ihalelerini bu yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz."

Büyükhelvacıgil, genişleme alanıyla birlikte 16 milyon metrekareye ulaşacak KSO bölgesinde 26 sektörde toplam 317 firmanın faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.
AA

Geri Dön