25 / 04 / 2024

Konya Sarayönü Belediyesi'nden TOKİ'ye arsa satışı!

Konya Sarayönü Belediyesi'nden TOKİ'ye arsa satışı!

Sarayönü Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdi. Perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında tek bir gündem maddesi görüşüldü.



Sarayönü Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdi. 

Perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında tek bir gündem maddesi görüşüldü. 


Sarayönü Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısında arsa satışı konusu görüşüldü.  TOKİ  konutlarının yapılacağı İlim Yayma Vakfı'na ait arsaların Sarayönü Belediyesi'ne geçmesinin ardından, arsaların Toplu Konut İdaresi Başkanlığına satışı görüşüldü. İlim Yayma Vakfı'na ait 62 bin m2 arsanın bedeli karşılığında tapusunu alan Sarayönü Belediyesi'nin, küçük bir kar oranıyla arsayı TOKİ'ye satmasına oy birliği ile karar verildi. Bu şekilde belediye de kazanç elde etmiş olacak. Bunun yanı sıra Özkent Mahallesi'ndeki bir parselin talep karşılığında satışı için de oy birliği ile karar verildi. Tek gündem maddesinin görüşülmesinin ardından gündem dışı konular görüşüldü. 


Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik Mahallesi'ndeki 18 uygulamasıyla ilgili olarak bilgi verdi. 

Uygulamanın Büyükşehir Belediyesi'nde son aşamada olduğunu belirten Solak, uygulamanın çok yakın bir zamanda tamamlanacağını söyledi. 


Sarayönü Manşet



Geri Dön