26 / 04 / 2024

Konya Selçuklu'da 3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya Selçuklu'da 3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 1. İcra Müdürlüğü, Konya ili Selçuklu ilçesinde bulunan fabrikayı 3 milyon TL'den satışa çıkardı. Satış, 20 Temmuz 2012 Cuma günü 15:00-15:05 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI KONYA 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

2009/1894 TAL.

ÖRNEK NO: 27

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ, KIYMETİ, SATIŞ GÜN VE SATLERİ, 

EVSAFI: 


Konya İli, Selçuklu İlçesi Kayacık Köyü C: 15 - S :1698, Ada: 22723, Parsel: 18, Yüzölçüm: 9.598,00 m2 miktarlı Betonarme Çelik Karkas Fabrika ve idari Bina ve Arsası Taşınmaz Konya İli Selçuklu ilçesi Büyük Kayacık mahallesi Organize Sanayi Bölgesi 7 Nolu sokak No. 16'da tapuda ise Konya ili Selçuklu ilçesi Kayacık Köyü 15 Cilt, 1698 Sayfa 22723 Ada, 18 Parsel sayılı 9598,17 m2’lik Betonarme Çelik Karkas Fabrika ve İdari Bina ve Arsası olarak bulunmaktadır. Taşınmazın inşaat alanı zeminde 4732 m2, ek bina alanı 2180 m2 olup toplam inşaat alanı 6912 m2'dir. Fabrika zeminleri beton, kirişler betonarmedir. Profil makas sistemle çatı kapatılmıştır. Tavan sandviç paneldir. İdari kısmın giriş kısmından birinci kata çıkılıp, bir de çatı bölmesi bulunmaktadır, idari kısmın zemin katında yemekhane, soyunma odaları, wc, birinci katta 5 büro kısmı lavabo ve wc, çatı kısmının inşaat düzeni birinci katla aynı yapılmak istenmiş ama yarım kalmıştır. Büro zeminleri laminant parke, diğer kısımların zeminleri seramiktir. Isınma sistemi kaloriferli olup petekler panel petektir. Dış pencere ve doğramalar alüminyum doğrama, iç bölümlemeler pvc doğramadır. Giriş kısmın tabanı ile fabrikanın dış alanının bir kısmı parke taşı döşenmiştir. Fabrika binasının kuzeyindeki kısmına işçi koğuşu, taşımalık tuvalet ve elektrik deposu olarak kullanılan prefabrik yapılar bulunmaktadır. Fabrika giriş kısmında bekçi kulübesi bulunmakta olup bahçe içerisinde çeşitli ağaç ve güller bulunmaktadır. 


İMAR DURUMU: Taşınmaz sanayi sahasına isabet etmektedir. Bina yüksekliği 5.50 m, komşu parsellerle bahçe çekme mesafesi 10 m, yola çekme mesafesi 12 m mesafe olup, parsellerin bahçe çekme mesafeleri çevre yeşili içinde trafo (3.5x6.5, h: 2.50 m) ve danışma (3x3 m, h: 2.5 m) yapılabilir, çevre koruma ile ilgili gerekli tedbirler sanayici tarafından yapılacaktır, dumanlı tesis yapılamaz, maksimum % 25 oranında asma kat yapılabilir, eğitim sağlık ticaret vb. tesislerde vaziyet planı bölge müdürlüğünce onaylanmadan inşaata başlanamaz, fabrika alanı organize sanayi alanında fabrika alanlarında bulunmaktadır. İhaleye katılacakların (alıcıların) 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 101 mad. 109 mad ve kuruluş protokolünde yer alan hükümleri riayet etmeleri gerekmektedir. Buna göre kuruluş protokolünde OSB de yer alacak katılımcıların sektör grupları gıda, dokuma ve giyim, orman basım plastik, cam, kimya, demir-çelik, madeni eşya, çimento gereçleri, demir dışı metal, tarım makineleri, elektrikli makineler, karayolları taşıtları imalatı ve uygulama yönetmeliği mad. 101 de kurulamayacak tesisler haricindeki tesisler ile iştigal eden özel ya da tüzel kişiler katılımcı olabileceklerdir.

TAŞINMAZ MUHAMMEN BEDELİ: 3.000.000,00-TL. KDV % 18

SATIŞ ŞARTLARI:

1 .Satış 20/07/2012 günü saat 15:00-15:05 de Yeni Adliye Binası içinde 2. Nolu Mezat Salonunda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırımda tahmin edilen kıymetlerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 2. Satış 30/07/2012 günü 15:00-15:05 de Yeni Adliye Binası içinde 2. Nolu Mezat Salonunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırımda da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının, (muhammen bedeli % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nisbetinde pey akçesi (nakit Memleket parası) veya bu miktar kadar bir milli bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır, b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle (alacağına) mahsuben ihale yapılmamış olması şartı hariç) satış bedeli nakden icra veznesine yatırılır, (Md. 134/4) Tellaliye, resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ile KDV, (150 metreye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk durumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel, arsa ve binalarda % 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir.) Tahliye ve teslim giderleri, tapu alım satım harcı, tellaliye harcı alıcı tarafından ödenir, ihalenin kesinleşmesine müteakip birikmiş emlak vergisi, cezaları ve fer'ileri ile birlikte aynından doğan vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye ücreti ihale bedelinden ödenir.

c- İhaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle ihaleye katıldığı, kabul ettiği, mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir, e- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu ve sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır, f- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihalele feshedilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temürrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

- İİK. 127. MADDESİNE GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların, tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ olunur.

Aşağıdaki tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık tutup, tebligat pul ve masrafları verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir, h- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 31/05/2012

İcra İflas Kanunu 126. 

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27B: 38440 (www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!


Geri Dön