29 / 03 / 2024

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.



Konya Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi’nde süren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştu. 


Sıradan bir proje olmadığını söyleyen Toru,  "Herhangi bir inşa işlemi değil, burada yaptığımız dönüşüm şehre damgasını vuracak ve önümüzdeki yüz yıl konuşulacak bir dönüşüm" diye konuştu.


Beraberindeki heyet ile "Dönüşüm Meram" projesi kapsamındaki alanda incelemelerde bulunan Toru, 1 yıldan fazla süredir devam eden anlaşma, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını açıkladı.


Toru, “Şuanda da yıkımı devam eden bir binanın önündeyiz. Sahayı hep beraber gezdik. Birlikte gözlemleme imkanımız oldu. Hepinizin gördüğü üzere çok kolay bir iş değil. Konut, bağımsız birimler, dükkanlar, iş yerleri gibi pek çok yapı var burada. Bunların çoğunu şuana kadar belediye olarak anlaşıp yıktık ve sahayı boşalttık” dedi.


İlçedeki dönüşüm projesinin 2 etaptan oluşacağını söyleyen Toru, "Toplamda bu bölgede birinci ve ikinci etap olarak nitelendirdiğimiz alanda 2 binin üzerinde bağımsız bölüm var. Şuan da birinci etap olarak belirlediğimiz alandayız. Çünkü toplamını bir defada yapmak uzun bir süre istiyor. Biz burayı etaplayarak çalışmayı tercih ettik. Bu alanın büyüklüğü 100 bin metrekareyi buluyor ve bu alanda şuana kadar kamulaştırdığımız anlaştığımız bina sayısı 800’ün üzerinde” ifadelerini kullandı.

Yıkım alanında sadece kamulaştırma yapmadıklarını aktaran Başkan Toru, “Aynı zamanda kat karşılığı inşaat çalışması da yapıyoruz vatandaşlarla. Burada aldığımız dairesine karşılık diğer dönüşüm alanlarında hak edebiliyorsa borçlanmak suretiyle daire veriyoruz. Birinci etabın kamulaştırma ve yıkım maliyeti 70 milyon TL’yi bulacak'' diye açıkladı.


Milliyet


Geri Dön