29 / 03 / 2024

Konya Topikal Kelebek Bahçesi LED armatürlerle aydınlatılıyor!

Konya Topikal Kelebek Bahçesi LED armatürlerle aydınlatılıyor!

Philips, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olan, Konya Selçuklu Belediyesi için tasarlanan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Böcek Müzesi'nin dış yüzünü, renk değiştirebilen LED armatürler ile aydınlattı.



Aydınlatma projesi ile Konya Ovası'nın üzerinde 54 futbol sahası büyüklüğündeki parkta rengarenk ve ışıl ışıl bir kelebek görüntüsü elde edildi. Aydınlatma sektörünün devlerinden Philips, Konya'da bulunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Böcek Müzesi'nin Cephe Aydınlatması'nı gerçekleştirdi. Uzun ömürlü ve yüksek enerji tasarruflu LED ürünlerle yapılan aydınlatma sonrasında Konya Ovası'nda adeta ışıl ışıl parlayan dev bir kelebek görüntüsü ortaya çıktı. 385 bin metrekare büyüklüğündeki alanın içerisinde yer alan Avrupa'nın en büyük kapalı kelebek uçuş alanına sahip Müze'de farklı türlerde 6 bin kelebek ve 20 bin tüı- bitki bulunuyor. Proje ile, müze mimari formunun kelebek kanatlarım andıran amorf biçimlenişini oıtaya çıkarmak ve bu form üzerinde dinamik ışık renklerini farklı senaryolarla kullanarak, kelebek kanatlarındaki doğanın sayısız renk ve desen çalışmalarına yönelik çağrışımlar yaratmak amaçlandı. Böylelikle kelebek formundaki rengarenk aydınlatma, birbirinden ilginç kelebek ve böceklerin bulunduğu Müze'yi çekim merkezi haline getirerek, şehrin ikonik yapılarından biri olmasını amaçlıyor. 


KONYA'NIN GÖRSELİNE KATKI SAĞLIYOR 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuyla ilgili olarak; "Tropikal Kelebek Bahçesi binası, Türkiye'de ilk defe kullanılan teknik donanımlara sahip ve Konya'nın simgesel yapılarından birisidir. Özellikle, aydınlatmada kullanılan nitelikli ürünlerle, gece aydınlatmasında Konya'nın silüetine ve görselliğine katkı sağlamaktadır" dedi Philips Aydınlatma Pazarlama Direktörü Özge Süzen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Philips olarak her zaman insanların hayatına anlam katan yenilikler sunmayı hedefliyoruz. Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip bu devasa kompleksin, renk değiştiren ve desen çeşitliliğini yakalayabilen dinamik aydınlatma teknolojimiz sayesinde, bölgenin turizm potansiyelini büyük ölçüde artıracağına, ziyaretçilerinse unutulmaz bir deneyim yaşamalarına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bunun yanında LED teknolojimiz ile konvansiyonel aydınlatmaya göre çok daha az enerji tüketimi sağlıyoruz" diye konuştu. 


MİLYONLARCA RENKTE KELEBEK IŞILTILARI 

Müze yapısında kullanılan Philips LED aydınlatma armatürleri, gerek fiziksel foım ve boyutları, gerekse teknolojik altyapıları ile hedeflenen aydınlatma efektlerinin oluşmasında başrolde. Kontrol sistemleri ile istenilen ışık senaryolarının yaratılması sayesinde yapı, çevresine sürekli dinamik ve ferklılaştırılabilen milyonlarca renkte görseller sunarak yapı içerisindeki hayat döngüsüne dair göndermeler yapıyor. Bu sayede Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçilerinde, tek seferlik tanıklığın ötesinde, içerdeki canlıların hayat döngülerini düzenli ziyaretlerle takip etme hissi uyandırıyor. 

Kullanılan LED amatörlerin uzun ömürlü olması, enerji tüketiminin düşük olması gibi etkenler bakım ve işletme maliyetlerinde de kazanım sağlıyor. 


Konya Yenigün


Geri Dön