19 / 04 / 2024

Konya Yediler Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Konya Yediler Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Konya'nın Yediler Mahallesi'nde kentsel dönüşümden dolayı çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Muhtar Orhan Gürsoy, kentsel dönüşüm tamamlandığında mahallenin çehresinin tamamen değişeceğini belirtti.



Mahalle tanıtımlarına bu hafta Yediler Mahallesi ile devam ediyoruz. Yediler Mahallesi'nin bin 600 seçmen ve 5 bine yaklaşık nüfusunun olduğunu ifade eden Yediler Mahallesi Muhtarı Orhan Gürsoy, "Mahallemizde kentsel dönüşüm var. 5 aydır mahallemizde kentsel dönüşümden dolayı çalışmalar hızlı gerçekleşiyor. İnşallah bir buçuk sene içerisinde bambaşka bir Yediler Mahallesi ortaya çıkacak. Mahallemizin yapısı eski olduğu için fazla bir faaliyet olmadı ama tamamlandığında mahallemizin eksikliklerinin hepsini yapacağız. Muhtarlık binası, Emekliler Konağı olsun kentsel dönüşüm tamamlandığında mahallemize kazandırılacak. Yer durumunda dolayı yaptıtılamıyor" diye konuştu. 


SORUNLARIMIZ ANINDA ÇÖZÜLÜYOR 

Karatay Belediyesi'nin her eksikleriyle ilgilendiklerinin altını çizen Muhtar Gürsoy, "Mahalle şu anda şantiye alanı olduğu için yollarda kazı eksik olmuyor. Günü birlik temizlik noktasında belediyemiz üzerine düşeni fazlasıyla gerçekleştiriyor. Sokaklarda caddelerde temizlik noktasında hemen ilgileniliyor. Sorunlarımız anında çözülüyor. Mahallemiz eski mahalle olduğu için kış ağır geçtiğinden dolayı kar temizleme noktasında olsun yanmayana elektrik direklerinde olsun anında yardımcı oldular" şeklinde konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN SONRA YATIRIMLAR HIZLANACAK 

Mahallede bulunan yardıma muhtaç vatandaşların yetkililer tarafından her türlü eksiğinin karşılanıp mağdur edilmediğini ifade eden Muhtar Orhan Gürsoy, "Birçok hizmette olduğu gibi Kentsel dönüşümden sonra doğalgazda gelecek. Alt zeminler hazır. Fetih Caddesinden var ama mahallenin iç kesimlerinde dönüşüm sonrası gelecek. İnşaatlar bitinceye kadar mağdur edilmiyor. Yollar ev oluyor, evler yol oluyor" dedi. 


BAŞKAN HANÇERLİ HER ZAMAN YANIMIZDA 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin her zaman yanlarında olduğunun altını çizen Muhtar Gürsoy, "Bizimle ilgileniyorlar.Mehmet Hançerli başkanımıza çok teşekkür ederim. Vatandaşları hizmet noktasında hiç mağdur etmiyor. Başkan Hançerli bizim kardeşimiz gibi. Hiçbir zaman bizim kalbimizi kırmamak için uğraşıyor. Bizim mahallemizi, sokaklarını eksikliklerini bizden daha iyi biliyor. Ve sorunların çözülmesi noktasında bizlere çok yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı. 


DUALARIMIZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin adamı olduğunu ifade eden Muhtar Gürsoy, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah korusun. Dualarımız onunla birlikte. Muhtarlar değer veriyor. Milletin evine çağırıp sorunlarımızı bizzat dinliyor. Bu da muhtarların değerlerinin artmasını sağladı. Beştepe'ye Muhtarlar Buluşması'na gitmek nasip olmadı ama en kısa zamanda gitmeyi istiyorum" diye konuştu. 


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön