25 / 04 / 2024

Konya Yeni Mahalle'deki dönüşümde 18 ev mahkemelik oldu!

Konya Yeni Mahalle'deki dönüşümde 18 ev mahkemelik oldu!

Yeni Mahalle Kentsel dönüşümünde 18 evde anlaşmazlık yaşanıyor. Anlaşmazlığı mahkemeye taşıyan Yeni Mahalleliler daha fazla para almayı düşünüyor



Merakla beklenen Yeni Mahalle Kentsel dönüşümünde mahallenin büyük kısmının kamulaştırması tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nin bulunduğu adadaki evlerin yüzde 80'e yakını yıkıldı. Geriye kalan iki sokakta bulunan 18 evde ise anlaşmazlık yaşanıyor. Bu evlerde oturanlar ellerinde tapu belgesi bulunmazken noter kağıttan ile belediyenin önerdiği teklifi kabul etmiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 18ev sahibine 50'şer bin TL teklif ettiği fakat ev sahiplerinin bu teklifi kabul etmediği öğrenildi. 


Anlaşmazlığı mahkemeye taşıyan Yeni Mahalleliler daha fazla para almayı düşünüyor. 

Önümüzdeki günlerde bir hakimin bölgeyi ziyaret ederek keşif yapacağı konuşuluyor. Mahkemenin sonuçlanması ile yıkılacak 18 ev ile birlikte Kongre Merkezi tarafındaki bölge tamamen temizlenmiş olacak. Alınan bilgiye göre Yeni Mahalle Kentsel Dönüşümü sonrası evleri yıkılanlar ise Tatlıcak, Saraçoğlu başta olma üzere Göçü gibi mahallelere taşınıyor. 


Yeni Mahalle, şehrin giriş noktalarından birinde bulunması, oluşturduğu kötü görüntü ve sıkça yapılan uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme geliyordu. Bu yılın başında başlanan 160 bin metrekare alanı kapsayan "Konya Karatay Yenimahalle Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında mahalledeki evler yıkılmaya başlanmıştı. Ayrıca bölgedeki dönüşüm Mevlana Kültür Vadisi Projesi'ne dâhil edildi. 


Merhaba


Geri Dön