18 / 04 / 2024

Konyaaltı Çakırlar Sosyete Pazarı'nın temeli atıldı!

Konyaaltı Çakırlar Sosyete Pazarı'nın temeli atıldı!

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, Çakırlar Sosyete Pazarı’nda yaklaşık bir ay önce çıkan yangında kül olan 5 işletmenin yeniden inşası için esnafla birlikte temel attı. Başkan Böcek, kısa sürede esnafa daha kullanışlı tesisler kazandıracaklarını kaydetti.



Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çakırlar Sosyete Pazarı’nda yaklaşık bir ay önce çıkan yangında kül olan 5 işletmenin yeniden inşası için esnafla birlikte temel attı. Başkan Böcek, kısa sürede esnafa daha kullanışlı tesisler kazandıracaklarını kaydetti.

27 Ağustos 2015 tarihinde Çakırlar Sosyete Pazarı’nda meydana gelen yangın ile 5 iş yeri kullanılamaz hale gelmiş, işletme sahipleri mağdur olmuştu. Olay sonrası teknik ekibiyle birlikte yangın alanını gezen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, işletme sahiplerine zararlarının giderilmesi noktasında yardımda bulunacaklarını söyledi.

Konyaaltı Belediye Meclisi’nde de konuyu görüşmeye açan ve yapılacak yardımlarla ilgili meclisin tam desteğini alan Başkan Böcek, yangın yerinde ilk etapta temizlik çalışması yaptıklarını ardından da inşa edilecek işyerlerinin temelini oluşturan betonlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Muhittin Böcek, yangın sonucu mağdur olan işletme sahipleriyle birlikte butona basarak, yeni inşa edilecek olan gözleme evlerinin de temelini atmış olduklarını bildirdi.

“Tamamen kullanılamaz hale gelen gözleme evleri ve oyun parkı deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğacak” diyen Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak olayın ilk anından itibaren yangın mağduru esnafın yanında olduklarını aktardı.

Konyaaltı Belediyesi ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarından itibaren bölgede bulunduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Yangında 5 gözleme evi kullanılmaz hale geldi. İlk olarak yangının meydana geldiği alanı temizledik. Şimdide esnafımız ile birlikte tesis edilecek yeni işletmelerin temelini atıyoruz. Yangın mağduru esnafımıza çok daha kullanışlı tesis kazandırmanın gayreti içindeyiz. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak” diye konuştu. Bölge esnafı da Başkan Muhittin Böcek’e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.



Hürriyet 


Geri Dön