18 / 04 / 2024

Konyaaltı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Konyaaltı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Konyaaltı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, imar uygulaması ile mülkiyeti kamunun kullanımına geçen 11 evi ve serayı yıkarak yeni açılacak yolun startını verdi.



Konyaaltı Belediyesi, Molla Yusuf Mahallesi'nde 1409, 1420, 1412, 1429, 1430. sokak ve Hurma Mahallesi'nde 170. Sokak üzerindeki mülkiyeti imar uygulaması sonucu kamunun kullanımına geçen 11 evi ve bir serayı kamulaştırdı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da kentsel dönüşümü ilk uygulayan belediye olduklarını belirterek, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları, mülk sahipleriyle uzlaşarak, yıktıklarını ve park, okul, yol ya da sosyal donatı alanı olarak kamunun hizmetine sunduklarını söyledi. 

Başkan Böcek, bu kapsamda Molla Yusuf ve Hurma mahallelerinde imar uygulaması ile kullanım hakkı belediyeye devralan 11 ev ve bir serayı kamulaştırdıklarını kaydetti. 


11 ev ve bir sera yeri için mülk sahipleriyle toplamda 180 bin liraya anlaştıklarını dile getiren Başkan Böcek, kullanım hakkı Konyaaltı Belediyesi'ne devralan bu yerleri yıkarak, yol yapımının da startını vermiş olduklarını söyledi. 


Akşam Akdeniz


Geri Dön