25 / 04 / 2024

Konyaaltı'nda okul caddesine üstgeçit yapılmasını isteyen veliler eylem yaptı!

Konyaaltı'nda okul caddesine üstgeçit yapılmasını isteyen veliler eylem yaptı!

Antalya' da Marsel - Denizhan Öner İlkokulu öğrenci ve velileri, daha önce birçok kaza olduğu gerekçesiyle Belediye Caddesi' ne üstgeçit yapılması isteğiyle yolu trafiğe kapattı...




Antalya'da Marsel-Denizhan Öner İlkokulu öğrenci ve velileri, daha önce birçok kaza olduğu gerekçesiyle Belediye Caddesi'ne üstgeçit yapılması isteğiyle yolu trafiğe kapattı.


Konyaaltı ilçesi Kuşkavağı Mahallesi'ndeki okulun öğrenci, veli ve öğretmenleri, "Biz çocuklarımızın ölmesini değil, okumasını istiyoruz, Çocuklarımıza değer, bize hizmet vermeyene ne oy ne de koltuk var" yazılı pankartlar ile Belediye Caddesi'ni trafiğe kapattı.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı sloganlarla caddeye çağıran öğrenci ve veliler, alkışlarla yola üst geçit yapılmamasını protesto etti. Bu sırada bazı sürücülerin yoldan geçemeyince araçlarıyla kaldırımdan ilerlemeleri dikkati çekti.


Veliler adına açıklamada bulunan Derya Reyhan Koç, 2011 yılında yaşanan trafik kazasında 8 yaşındaki Belit Toprak'ın hayatını kaybettiğini, caddede her yıl en az 2 kaza meydana geldiğini söyledi.


Bu kazaların ardından bölgede önlem alınması için belediyelere başvurduklarını ifade eden Koç, UKOME Şube Müdürlüğü'nün, caddeye hız kesici kasislerin yapılması, gerekli trafik işaret ve uyarıcı tabelaların konulması kararı aldığını anlattı.


Koç, bu karara rağmen bölgeye hiçbir şey yapılmadığını belirterek, çocukların trafik kazası tehdidi yaşamaması için en kısa sürede üstgeçit yapılması istedi.


Eylem, daha sonra olaysız şekilde sona erdi.



AA


Geri Dön