24 / 04 / 2024

Konya'da 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı!

Konya'da 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Türkiye’nin en büyük spor ve kongre merkezlerinden biri olan 10 bin kişi kapasiteli Spor ve Kongre Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı




Yeni Mahalle’de düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile binlerce Konyalı katıldı.


SPORTİF VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK


Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 31 Aralık’ta ihalesi yapılan, inşaatına mart ayında başlanan 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin 1 ay içinde yükseldiğini ve yapımının hızla devam ettiğini söyledi. Salonun Şeb-i Arus törenlerinden önce tamamlanacağını vurgulayan Başkan Akyürek, çok amaçlı salonları, spor salonları ve amatör kulüplerin kullanabileceği alanların olacağı merkezin uygun zemin döşemeleri ile sema programlarında ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacağını vurguladı.


MEVLANA KÜLTÜR VADİSİ ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİ


Konya’da son yıllarda çok sayıda anıtsal esere imza atıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe hep birlikte taşıma gayretinin devam ettiğini dile getirdi. Konuşmasında, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla önemli bir aşamaya geldiklerini belirten Başkan Akyürek, “Tarihi Konya Çarşısı Bedesten projesinde 900 bağımsız bölüm restore edilmiş durumda. 300 dükkanın ve binanın restorasyonu tamamlandı. 150 tanesinin restorasyonu son aşamada. Aynı zamanda Kapu Camii, Aziziye Camii ve Sultan Selim Camii başta olmak üzere yaklaşık 15 caminin restorasyon çalışması da aynı kapsamda devam ediyor. Konya’da yıllardır konuşulan Alaaddin Tepesi’nin yenilenmesi ve arkeolojik park haline getirilmesiyle ilgili projelerin en önemli ayağını oluşturan Orduevi’nin, yeni bir Orduevi yapılarak taşınması konusunda Sayın Bakanımızın görüşmesi neticesinde imzalanan protokolle ihale süreci başladı. Sayın Bakanımıza Konya halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Akyürek, 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, merkezin hayırlı olmasını diledi.


Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ülke genelinde 24 adet stadyum inşaatının devam ettiğini, bu inşaatları genellikle  TOKİ  işbirliğiyle yaptıklarını belirterek, sadece Bursa, Kayseri ve Konya stadyumlarının Büyükşehir Belediyeleri tarafından yaptırıldığını hatırlattı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in mevcut stadyum alanını büyük oranda yeşil alan yapılacağını açıklamasının büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Baykan, Başkan Akyürek’e teşekkür etti.


Spor ve Kongre Merkezi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin kişilik kapasiteye çıkartıldığını belirten Baykan, böylece salonun sportif ihtiyaçların yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacağını ifade etti.


Konya’nın Spor ve Kongre Merkezi ile bir marka şehir olma yolunda önemli bir etabı daha aştığını kaydeden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, 2023 vizyonu açısından da önemli bir adımın atılmış olduğunu söyledi.


HER YERDE KONYA’NIN DEĞERLERİNE HİZMET EDİYORUZ


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı nedeniyle Suudi Arabistan’dan Konya’ya geldiğini belirterek, Medine ile Konya arasında manevi bir yolculuk yaptığını dile getirdi. Her zaman Konya’yı Konya yapan değerleri hakkıyla teslim etmeye çalıştığını belirten Bakan Davutoğlu, “Nereye gidersek gidelim hep zihnimizde Mevlana’nın manevi hasletlerini taşımaya çalışıyoruz. Hep onurla, gururla Konya’nın değerlerine, Anadolu insanının onurlu duruşuna hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Temel atma törenlerinin heyecan verici, açılış törenlerinin ise onur verici olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, Spor ve Kongre Merkezi’nde bir ay içinde alınan mesafe nedeniyle teşekkür etti. Son 1 yıl içinde Konya’da birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bakan Davutoğlu, Konya bir ve bütün oldukça daha büyük hizmetlere şahit olacağını dile getirdi.


TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ KAYBOLMAYACAK


Konya’nın tarihi merkezini olduğu gibi korumanın, ihya etmenin ve geleceğe taşımanın üzerlerine ulvi bir vazife olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, “Suudi Arabistan’da revakların kaldığı alana gittim dün. Osmanlı revaklarının her bir taşı, parçası özenle korunuyor. Bunların özenle korunmakta olduğunu görmekten mutluluk duydum. Revaklar tekrar Mekke’ye, Kabe’ye iade edilecek, yerlerine taşınacak. Aynen Osmanlı revaklarını koruduğumuz gibi Konya’yı da gözümüz gibi koruyacağız. Konya Kültür Vadisi, ecdaddan gelen miras olarak her bir taşıyla korunacak. Konya’nın gelişirken tarihi ve kültürel mirasını da kaybetmeden gelişecek. Yapılan çalışmalarla yepyeni bir kültür havzası ortaya çıkacak” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Spor ve Kongre Merkezi’nin Anadolu’nun en büyüğü olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, salona çok büyük uluslararası organizasyonları getireceklerinin de müjdesini verdi.


ANADOLU’NUN EN BÜYÜK SPOR VE KONGRE MERKEZİ


Konuşmaların ardından protokol mensuplarının hep birlikte butona basmaları ile 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı.


Konya Kongre ve Spor Merkezi 23 bin 584 metrekaresi kapalı, toplam 83 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Merkez, 10 bin kişilik kapasitesi ve 800 araçlık otoparkı ile Anadolu’nun en büyük Kongre ve Spor Merkezlerinden biri olma özelliğine sahip.

Künya Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön