25 / 04 / 2024

Konya'da Bacıyan-ı Meram girişimcilik kooperatifi kuruldu!

Konya'da Bacıyan-ı Meram girişimcilik kooperatifi kuruldu!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları düşüncesinin yanı sıra kültürel ve sosyal hayata da katkı sağlamalarına öncülük edebilmek amacıyla "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi kurdu.



Başkan Toru, Ahilik teşkilatından esinlenerek kurdukları kooperatife kayıtların 2-13 Mart tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kadınlara yönelik olarak kurdukları kooperatif hakkında bilgi vererek, "30 Mart seçimleri öncesinde yaptığımız ziyaretlerde alt ve orta gelir grubundaki hanımlanmız, aile ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla bizden proje desteği istemişlerdi. Biz de seçimlerden sonra bu konuda bir çalışma yaptık ve Konya'daki ilk kadın girişimci kooperatifini kurmuş olduk. 


Kooperatifimizin amacı; kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamalan, girişimcilik kabiliyetinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatif çatısı altında öğütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunmaktır. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön