23 / 04 / 2024

Konya'da emlak sektörü hareketlendi!

Konya'da emlak sektörü hareketlendi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Etkin Emlak sahibi Mehmet Emin Uslu, Hüner Emlak sahibi Menderes Özyiğit ve Cevher Gayrimenkul Brokeri Mehmet Özdemir konut sektöründeki gelişmeleri anlattı.



Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Etkin Emlak sahibi Mehmet Emin Uslu, Hüner Emlak sahibi Menderes Özyiğit ve Cevher Gayrimenkul Brokeri Mehmet Özdemir sektörlerle ilgili görüşlerini paylaştı. 



16 Nisan'dan sonra gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini söyleyen Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Altın ve dövizdeki inişli çıkışlı durumlar, borsanın hareketliliği vatandaşlar bir miktar olsun tedirlik yaratıyor. Gayrimenkul sektörüne yatırım yapan hiçbir vatandaşımız zarar etmemiştir hep kazanmıştır. Gayrimenkul ve inşaat sektörü ekonominin lokomotifi olduğu için büyük hareketlilikler söz konusu. Hükümetimizde bu anlamda çok olumlu kararlar almış, KDV oranlarını, konut kredi faizlerini aşağı doğru çekmiş, damga vergisi oranını sıfırlamış, konut kredisindeki yıllarıda uzatmıştır. Bunların da sektöre büyük etkisi var. Hem gayrimenkul hem de inşaat sektörüne büyük bir ivme kazandırmıştır” şeklinde konuştu.


Konya'da her zaman konut sektörünün canlı olacağını söyleyen Uslu, “Bundan önceki senelere kıyasladığımız zaman sektörümüz çok durgun. Konya’da gayrimenkul hiçbir zaman ölmez her zaman için değerlenir ve artar. Düzgün yapılan yatırımlar her zaman için kazanç sağlar. Bu anlamda Konya’nın genelinde her yere yatırım yapılabilir. Konya merkezde bölge ayrımı kalmadı. Karatay, Selçuklu veya Meram’da inşaat yapan firmaların faaliyetleri aşağı yukarı aynı, sadece arsa payları değişiyor. Bakıldığı zaman kaliteleri gün geçtikçe yarışır hale geldi.  Artık her bütçeye göre daire yapılıyor” dedi. 


Konya'da kiralık ev bulmanın zorlaştığını belirten Hüner Emlak sahibi Menderes Özyiğit, “Emlak denilince akla yaşamımızın bütün alanı gelir. Belki birçok şeyden ayrı kalabiliriz ancak ev, gayrimenkul, dükkan ve arsadan ayrı kalamayız. Emlak sektörü zaman zaman durgunluk yaşayabilir ancak bir sürekliliği de mevcuttur. Şuanda herkes bütçesine göre arsa ve ev alabiliyor. Konya’da gayrimenkul anlamında Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden bir tanesidir. Konya en rantıbıl, aktif ve değerlendirmesi açısından en verimli şehri. Alan ve yatırım anlamında Konya’dan yeri olan insanlar her zaman faydasını görüyor” diye açıkladı. 


Gayrimenkul sektörünün Konya'da geliştiğini belirten Cevher Gayrimenkul Brokeri Mehmet Özdemir, son yıllarda iyi projelerin yapıldığını belirtti. Sektörün içinde olmasa bile büyümeyi gören kişilerin gayrimenkul işine giriş yaptığını anlatan Özdemir, “Konya’da konut açığı oldukça fazla. Her yer şantiye gibi görünsede küçük çekirdek aileler oluşmaya başladı. Konya büyüyor, sanayisi büyümeye başladı ve büyümeden dolayı Konya ciddi derecede göç alıyor. Bundan dolayı gayrimenkul sektörü bu açıkla devam edecek ve kapatılması da kısa zamanda zor görünüyor. Konut açığının önüne geçilmesi için imar uygulamalarındaki prosedürlerin daha hızlı çözülmesi gerekiyor, ruhsatlandırma ve Konya’nın metropol olması için kat sayılarının yükselmesi gerekiyor” şeklinde açıkladı.



Konya Postası 


Geri Dön