26 / 04 / 2024

Konya'da inşaat sektörü büyüyor!

Konya'da inşaat sektörü büyüyor!

İMO Konya Şube Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, Konya'da inşaat sektörünün büyümeye devam edeceğini söyledi. Yüzbaşıgil, "Konya'da büyük bir konut arzı var. Buna bağlı olarak da sektör gelişmeye devam edecek, inşaatta bahar havası yaşanıyor" dedi...




İMO Konya Şube Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, Konya'da inşaat sektörünün büyümeye devam edeceğini söyledi. Yüzbaşıgil, "Konya'da büyük bir konut arzı var. Buna bağlı olarak da sektör gelişmeye devam edecek, inşaatta bahar havası yaşanıyor" dedi 


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, Konya'nın inşaat sektöründe son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. 


Yüzbaşıgil inşaat sektöründeki gelişmenin ülke genelinde bir gelişme olduğunu fakat Konya'nın bu pastadan aslan payını aldığını vurguladı. Yüzbaşıgil, kış aylarında yaşanan bahar havasının en çok inşaat sektörüne yaradığını belirterek, "İnşaat sektörü Konya'da hızla gelişiyor. Firmalar artık profesyonelleşiyor. Konya'da büyük bir konut arzı yaşanıyor. Buna bağlı olarak da sektör gelişiyor. Bu yıl karın ilk yağdığı günün dışında neredeyse inşaat çalışmalarımız aralıksız sürdü. Ancak sıcak hava şartları sayesinde işçiler inşaatlarda çalışmaya devam ediyor. Sadece şehrimizde değil ülkemizin pek çok bölgesinde inşaat çalışmaları hava şartlarından olumlu etkilendi. İnşaat sektörü sadece beton, taş ya da demirden ibaret değil. Kapı, pencere, asansör, makine, perde, nakliye, sigorta gibi pek çok alan bundan olumlu etkileniyor" dedi. 


LÜKS KONUTLAR YÜKSELİYOR 


Konya'da yapımı devam eden inşaatlara da değinen Yüzbaşıgil, "Son yıllarda Türkiye genelinde, mega projeler olarak tabir ettiğimiz yapılar yükseliyor. Bunun en güzel örneklerini İstanbul'da da görebiliriz. 3. köprü, yapımı bittiğinde Avrupa'nın 3. havalimanı,  Marmaray  projesi bu projelere örnek olarak verebiliriz. Konya'yı ele aldığımız zaman, yapımı hızla devam eden Konyaspor'un yeni stadı, kongre merkezi ve en önemlisi de Bilim Merkezi Konya'ya çok büyük şeyler katacaktır. Konya'da inşaat sektörü daima bir gelişme göstermiştir. Biz bu projeleri gördükçe, bir Konyalı olarak gururlanıyoruz. Konyamız hızla büyüyor. Özellikle konut sektöründe aşırı bir büyüme yaşanıyor. 


Yeni yeni binalar, şehrin her tarafında yükseliyor. Hal böyle olunca da sektörde bir rekabet ortamı oluşuyor. Bu rekabetten dolayı da, yapılan evler lüks hale getiriliyor" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜM HEMEN OLMAZ 


Karatay bölgesinde sürekli gündeme gelen kentsel dönüşümün zamanla yerine oturacağını belirten Yüzbaşıgil, "Karatay ilçesi çok turist çeken bir yer, oranın kentsel dönüşüme girmesi tabiiki yararlı olacaktır. 


Ancak kentsel dönüşüm kolayca olacak bir şey değildir. Kentsel dönüşüm bir süreçtir. Karatay'da da umuyorum ki, zamanla her şey yerine oturacaktır. Bu konuda, İstanbul'u örnek olarak verebiliriz. İstanbul'da kentsel dönüşüm çok başarılı bir şekilde uygulanıyor. Konya'da da aynı şekilde uygulanacaktır. Ancak kamuoyunun Rifat Yüzbaşıgil biraz sabırlı olması gerekiyor. Çünkü kentsel dönüşüm denilen olay, bir anda olacak kolay bir şey değildir. Bir çok hesaplamanın yapılması gerekmektedir. Konut sektörünün büyümesi, şehrin genel olarak büşümesine bağlıdır. Bu bir arz-talep meselesidir. 


Konut ihtiyacı oldukça, sektör de gelişmeye devam edecektir. Çok güzel, yeni, Konya'ya yakışır projeler hızla yükseliyor. Yeni yapılan stadı ele almak gerekirse, Konyamıza büyük bir katma değer sağlayacaktır. Dünya standartlarında bir stat olacaktır. Ve hızla yükseliyor. En son, yeni koltuklar gelmişti. Yakın zamanda onlar da yerlerine takılarak, bazı şeyler belirmeye başlayacaktır. Gece gündüz, hummalı bir çalışma var orada. Özellikle de inşaat sektöründe, dışarda adından söz ettirir bir şehir olmamız, yatırımcıları buraya yönlendirecektir" ifadelerini kullandı. 


TARİHİ KALINTILAR ÇIKIYOR 


Son dönemde yapılan kazılardan tarihi kalıntıların çıkmasının doğal olduğunu savunan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, "Konya eski bir yerleşim merkezidir. 


Özellikle Alaeddin Tepesi çevresi, tarihi kalıntılara çokça rastlayacağımız bir yerdir. Alaeddin Tepesi etrafında yapılan kazılarda, tarihi kalıntıların çıkması son derece doğaldır. Ancak biraz da, kazmayı vurmadan önce zemin etütünün o bölgede sağlam yapılması gerekiyor. Şu anda yapımı devam eden Şehir Meydanı'nda da aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Orada da tarihi kalıntılara rastlanılmış ve kazı çalışmaları durmuştur. İnşaat sektöründe, kamudaki gelişmeler bir yana, özel sektörde de Konya ciddi gelişmeler kaydetti. Artık yeni yapılan konutların şekilleri, yapısı, iç dizaynı da gelişiyor. Konya inşaat sektöründe marka şehir olmaya devam edecektir" diye söyledi. 



Merhaba


Geri Dön