23 / 04 / 2024

Konya'da konut satışları arttı!

Konya'da konut satışları arttı!

Konya Yazır Mahallesi'nde faaliyet gösteren Vatan Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Ahmet Taşkın, konut sektörünü değerlendirdi. Taşkın, son dönemlerde gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışlarının hızlandığını belirtti.



Konya Yazır Mahallesi'nde faaliyet gösteren Vatan Gayrimenkul müşterilerine en iyi ve güvenilir hizmet vermek için tüm imkânlarını kullanıyor. Kiralık ve sanlık dairelerle müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğunu söyleyen Vatan Gayrimenkul Genel Müdürü Ahmet Taşkın, "Bizler için para en son planda gelmekle beraber müşterilerimizin güvenliği ve huzuru her şeyden önemlidir" dedi. 


"KONUT SATIŞLARI HIZLANDI" 

Gayrimenkul piyasasını da değerlendiren Ahmet Taşkın, son dönemlerde gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışlarının hızlandığını da söyledi. Taşkın, yabancılara konut satışında KDV indirimi uygulamasını sektör açısından olumlu bulduklarını ifade ederek, "Bu uygulama gayrimenkul sektöründeki hareketlenmeyi tetikleyecektir" dedi. Uluslararası fuarlara katılarak söz konusu uygulamanın yabancılara anlatılması gerektiğine işaret eden Ahmet Taşkın "Hükümetin sektöre yönelik son dönemlerdeki adımlarını olumlu buluyoruz. Bu tür destekler artarsa elde edilecek verim de artar" diye konuştu. Taşkın, gayrimenkul sertifikası uygulamasına da değinerek, bunun uluslararası piyasanın ilgisini çekecek şekilde geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu uygulamaya göre vatandaşların, metrekare bazında satın almalarla konut sahibi olabildiklerini dile getiren Taşkın, "Konut projelerinin süresine göre, ki bu 24 veya 36 aylık gibi süreleri kapsıyor, sertifika sahipleri bu sertifikalarını belirtilen süre sonunda ya nakde çevirecekler ya da konut satın alacaklar. Özellikle uluslararası yatırımcıların ilgisini daha da çekebilmek adına uygulamadaki süre sınırı kaldırılmalı." ifadelerini kullandı. 


"KDV İNDİRİMİNİN ETKİSİ YAZ AYLARINDA BELİRGİNLEŞECEK" 

Konut piyasasında şu an olumsuz bir durum olmadığını anlatan Taşkın, tapu harcı oranlarının düşürülmesi gibi kararların piyasayı pozitif etkilediğini kaydetti. Yabancılara konut satışına yönelik getirilen KDV istisnasının satışları artıracağını vurgulayan Taşkın, "Konut satışlarının hareketlendiği yaz aylarına yaklaştığımız düşünüldüğünde bu kararın olumlu etkisi daha belirgin görülecektir." şeklinde konuştu. 


"STOKLARIN ERİTİLMESİNE KATKI SAĞLAR" 

KDV indiriminin satışlara yansımaya başladığını bildiren Vatan Gayrimenkul Müdürü Ahmet Taşkın, Türkiye'de şu anda devam eden çok sayıda konut projesi olduğuna dikkat çekti. Taşkın, "KDV indirimi stokların eritilmesi anlamında önemli olacak. Bunun dışında son dönemde tapu harçlarında indirim yapılması da piyasayı canlandırdı" diye konuştu. Taşkın, gayrimenkul sertifikası uygulamasının, taksitli konut satışlarına göre daha iyi bir satış yöntemi olduğunu belirterek, "Bu uygulama, ikinci el piyasasında da canlanmaya yol açacaktır. TOKİ'nin bu konuda öncü olması özel sektör satışlarını da olumlu etkileyecektir" değerlendirmesinde bulundu. 



Memleket Gazetesi


Geri Dön