29 / 03 / 2024

Konya'da mahalle halkı, kapanan özel hastane için eylem yaptı!

Konya'da mahalle halkı, kapanan özel hastane için eylem yaptı!

Mevlana Müzesi yakınındaki Nakiboğlu Mahallesi sakinleri, en yakın devlet hastanesinin kendilerine 10 kilometre mesafede olduğunu olduğunu belirterek, kapanan özel hastane binasının devlet hastanesine dönüştürülmesini istedi




Konya kent merkezindeki mahalle sakinleri, en yakın devlet hastanesinin kendilerine 10 kilometre mesafede oluğunu belirterek, kapanan özel hastane binasının devlet hastanesine dönüştürmesi için eylem yaptı.


Merkez Karatay ilçesinde, Mevlana Müzesi yakınlarındaki, bölgede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla nüfusu hızla artan Nakiboğlu Mahallesi halkı, bir süre önce kapanan Özel Nakiboğlu Hastanesinin bahçesinde toplandı.


Burada önce vatandaşlardan, mülkiyeti Karatay Belediyesine ait olduğu belirtilen hastane binasının devlet hastanesine dönüştürülmesi için imza toplandı.


Ardından mahalle sakinleri adına açıklama yapan Ali Kaya, en yakın devlet hastanesinin yaklaşık 10 kilometre mesafede olduğunu, buradaki özel hastane de kapanınca mahallelinin sağlık hizmeti almakta güçlük çektiğini söyledi. Kaya, yetkililerden, nüfusu yeni yapılan binalarla her geçen gün artan bu bölgeye devlet hastanesi yapılmasını, mümkünse kapanan özel hastane binasının devlet hastanesine dönüştürülmesini istedi.


Toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



AA


Geri Dön