18 / 04 / 2024

Konya'da müstakil evlere ilgi arttı

Konya'da müstakil evlere ilgi arttı

Konya'da meydana gelen deprem nedeniyle tek katlı müstakil evlere ilgi arttı



Yaklaşık 1 ay önce Konya'da meydana gelen deprem ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar, apartman dairesi yerine tek katlı müstakil ev almaya yöneldi. Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, vatandaşların, yaşanan depremlerin ardından emlak seçiminde daha titiz davrandığını ifade etti.

Konya'da peşpeşe yaşanan depremlerin ve sarsıntıların, vatandaşları emlak seçiminde farklı anlayışlara sevk ettiğini dile getiren Çakır, "Son depremlerin ardından vatandaşlar emlak alırken ince eleyip sık dokuyor. Emlak kiralamak veya satın almak isteyen vatandaşlar ilk olarak deprem etüdünün yapılıp yapılmadığını soruyor. Bahçeli ve müstakil evler daha çok rağbet görüyor. Ya daha az katlı evler ya da müstakil evlerin kiralanması veya satışı daha revaçta" açıklamasında bulundu.

"Emeklerin Karşılığı Olan Tasarruf Evde Saklanması"
Ayrıca, deprem konusunda, Türkiye'de en güvenilir iller arasında bulunan Konya'da yaşanan depremler vatandaşların yastık altındaki para ve değerli eşyalarını bankalara yöneltti. Bir çok kişi bankalarda kasa kiralama yoluna gidiyor.

Konya Halkbank Şube Müdürü Mehmet Yolcu, evinde para ve değerli eşya bulunduranların kiralık kasa sorduğunu ifade etti. Tasarruf ve birikimlerin evlerinde saklamalarının ciddi risk taşıdığına işaret eden Mehmet Yolcu, "Deprem sonrası kiralık kasa soran müşterilerimiz var. Tasarruflarını ve değerli eşyalarını evlerinde değil de kasa kiralayarak saklamak istiyor. Zaten bu tasarruf ve birikimlerin bankalarda saklanması en doğru olandır. Konyalı hemşehrilerimiz, evlerinde emeklerinin karşılığı olan tasarruflarını saklamasın. Bu hem kaybolma hem de hırsızlık riskini beraberinde getirir. Bu nedenle vatandaşlarımız, tasarruf veya varlıklarını mutlaka bankalara yönlendirsin" şeklinde konuştu.
Sabah


Geri Dön