25 / 04 / 2024

Konya'da Perakende Zirvesi gerçekleşecek!

Konya'da Perakende Zirvesi gerçekleşecek!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Retail Türkiye ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenecek olan ‘Perakende Zirvesi’ için geriye sayım başladı. ..



Konya Dedeman Otel’de 24 Aralık tarihinde yapılacak konferansa 700’ün üzerinde yerel perakendeci katılacak. Zirvenin ana teması, “Türkiye ekonomisi ve perakende yansımaları”. Konferansta sektör profesyonelleri; ‘Organize perakendenin önemi’, ‘Yerel perakendecilerin yasal düzenlemelerden beklentileri’, ‘Elektronik perakendecilikte yerel başarı’, ‘Doğtaş: Bir başarı hikayesi’, ‘Dünyada ve ülkemizde başarılı perakendeci format örnekleri’, ‘Perakende ve tüketici ürünleri sektöründe birleşme ve satınalma işlemleri ve yatırımcı ilgisi’,‘2015 tahminleri’ gibi konulara değinecekler. Ekonomi gazetecileri de son oturumda 2015 yılını ve yaşanabilecek ekonomik gelişmeleri gündeme taşıyacaklar.


“Sektörümüzün mutlaka bir yasası olmalıdır”


Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel perakendecilerin yasal düzenlemelerden beklentilerini dile getirdi. Mustafa Altunbilek, “Perakende


Yasa Tasarısı, son günlerde sıkça konuşuluyor ve tartışılıyor. Mutlu oluyoruz. Sektörümüzün mutlaka bir yasası olmalıdır. Pazar günü marketler açılsın mı açılmasını tartışmak yerine sektörün bir meslek olarak kabul görmesi gerekiyor. Eğitim, sektörümüz için çok önemli bir sorun. Tüm bu sorunlar çözüldükten sonra perakendecilik meslek olarak kabul görecek. Bizde bu anlamda


çalışanlarımızın dinlenmesi açısından Pazar günkü tatile sıcak bakıyoruz” dedi.


Konya PERDER Başkanı Ali Kaya da Şeb-i Arus sonrası böyle bir konferansı gerçekleştirmenin önemine değinerek, “Tüm sponsorlarımıza ve konferansa ülkemizin çeşitli illerinden katılacak olan perakendecilerimize teşekkür ediyorum. 2 gün boyunca Konya’da perakende sektörünün konuşulacak olması çok güzel” dedi.


Sektörün tanınmış isimleri konferansta olacak


Konferansta TPF Başkanı Mustafa Altunbilek dışında Konya PERDER Başkanı Ali Kaya, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, Doğanlar Holding


Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Müdürü Cem Gunfer, TEPAV Başkanı Güven Sak, Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Türkel, Dünya


Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt, Ekonomist Dergisi editörü Aram Ekin Duran ve Para Dergisi editörü İdriz Çokal konuşma yapacaklar.


Konya Ticaret Odası ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Perakende Zirvesi’nın sponsorları arasında Torku, Cebel, Zade, Bağdat Baharat, KONTV, Beyaz Kağıt, Çağlak, Çağlayan Soğutma, Duru Bulgur, Eelvan Gıda, Golda, Lila Kağıt, Parex, Özçiğdem Kuruyemiş, Perilla, POS A.Ş, Selva, Tamek ve Zara Bal yer alıyor.


Perakendeciler kültürel gezide yapacaklar


Konferanstan bir gün sonra Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen perakendeciler Karatay’daki Mevlana Kültür Merkezi’nde semazen gösterisi izledikten sonra Mevlana Türbesini ve Şems-i Tebrizi Türbesi ile Mescidi’ni ziyaret ederek 25 Aralık akşamı Konya’dan’dan ayrılacaklar.


Konya Haber


Geri Dön