20 / 04 / 2024

Konya'da sağlık yatırımları artıyor!

Konya'da sağlık yatırımları artıyor!

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya ve de Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı Baloğlu, Konya'da kongre sürecinin başladığını ve 18 ilçede tamamlandığını ifade etti.



AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı Baloğlu, Konya'da kongre sürecinin başladığını ve 18 ilçede tamamlandığını ifade ederek kongrelerin devam ettiğini belirtti. 18 ilçede bir demokrasi şöleninin başladığını ve 27 Aralık'ta Başbakanında katılımıyla Konya İl kongresinin gerçekleştirileceğini söyledi. Baloğlu, Konya gündemine ilişkin bir çok değerlendirmede bulunarak, ulaşımda Konya-Karaman hızlı tren çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini Antalya ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 


SAĞLIK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR BALOĞLU 


Konya'da sağlık alanında bir çok projenin sürdürüldüğünü bir çok ilçe hastahanesinin bittiğini ve inşaat çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi. Baloğlu Numune hastanesinin inşaatında olumsuzlar yaşandığını belirterek şunları kaydetti: "Numune hastanemizde bir takım olumsuzluklar yaşandı. İhaleyi alan firmanın yetersizliğe düşmesi sebebiyle hastanemizin sadece yüzde beş hafriyat ve temel aşamasında kalmıştı ve ihalesi feshedilmişti. 

22 Eylül 2014 tarihinde Numune Hastanemiz tekrar ihale edildi ve Çakır inşaat 120 milyon TL bedelli hastanenin ihalesini aldı. 


Başbakanımız özellikle talimat verdi. Hedefimiz 850 günden önce tamamlamak.Sözleşmemiz şuan imzalandı çalışmalar devam ediyor." 


"TARIM TOPRAKLARINA ZARAR VERMİYORUZ" 


BALOĞLU, gündemde olan bir diğer hastane olan Şehir Hastanesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu: "Bahri Dağdaş Eğitim Araştırma Enstitüsünün bulunduğu kampus de bir 965 bin metre karelik alan, Tarım Bakanlığının olumlu görüşüyle sağlık bakanlığına tahsis edildi. Ve geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Başbakanımız bu tahsisi onayladı. Tabı bu enstitünün sadece 12 de biri olan bir alan. Ve tarım bakanlığıyla görüşmemiz sonucu bir takım şartlarıyla beraber onayladı. Özellikle 500 dekar arazinin 20 santimlik toprak tabasının enstitü yetkililerinin bize göstereceği alana nakledilecek bu tarım toprağına bir zayiat vermeyeceğiz. Kesinlikle verimli toprak zarar görmeyecek. Tarımda tekrar kullanılacak. Orası zaten imar planında tarım alanı olarak görülmüyor. 


Bir başka gelişme biz hep buranın daha çok yatak kapasitesine sahip olmasını istiyorduk. Son görüşmemizde yatak kapasitesinin bin 400 çıkarılmasını talep ettik. Bakanlık onayladı. Ve böyle yapılacak' dedi. Baloğlu, ayrıca Ağız diş sağlığı merkezimiz tamamlandığını söyleyerek kısa bir süre içinde hizmete açılacağını belirtti. 


"KILIÇDAROĞLU ŞAŞIRMIŞ" 


BALOĞLU bir basın mensubunun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Söğiit'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun peygamber soyundan geldiği sözleri üzerine ise şöyle yanıt verdi: " Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Akşehir'leri karıştırmış olmalı. Osmanlı coğrafyasında biri Konya'da diğeri Sivas'ta olmak üzere iki Akşehir vardır. Kılıçdaroğlu'nun mensup olduğu Kuryşan aşireti Bektaşi Tarikatının bir kolu, bu tarikata mensup insanlarımızın çoğu Sivas'ta. Soyunu Seyit Mahmut Hayrani'ye dayandırıyor ama Seyit Mahmut Hayrani peygamber soyundan gelmiyor babası Selçukluda bir komutandı. İlminden, efendiliğinden dolayı seyit denilmiş. Onların bahsettiği Seyit Mahmut, babası İbrahim Miikerrem olan Seyit Mahmut. Yani Kılıçdaroğlu'nun Akşehir'de yaşamış Seyit Mahmut Hayranı ile Alakası yok ve Osmanlı coğrafyasındaki Konya Vilayeti içerisindeki Akşehir'iyle alakası yok. Sivas'ın Akşehir'inin ve Babası İbrahim Mükerrem olan Seyit Mahmut Hayrani'nin soyundan geliyor. Alevi Bektaşi geleneğinden ve onların kolu Kureyşan geleneğinden gelen bölüme tabi' şeklinde konuştu. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön