24 / 04 / 2024

Konya'da topyekün kalkınma için ana projelere başlanıyor!

Konya'da topyekün kalkınma için ana projelere başlanıyor!

Konya'da topyekün kalkınma için ana projelere start verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi mevcut mücavir alan sınırları dışında kalan 38 bin 754 kilometrekarelik il idari sınırları içinde 3 yeni proje başlatıyor.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile bütün köylerin ve beldelerin artık Konya merkezin mahallesi haline geldiğine dikkat çekti. Konya merkezde ne varsa Konya'nın beldelerinde, köylerinde de olmasını sağlamak gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin çalışmalarıyla Konya'nın adeta kusursuz bir şehir haline geleceğini ifade etti. Yapılan tüm hizmetlerin Konya'nın 31 ilçesine, 168 beldesine, 584 köyüne yansıyacağını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda Konya'nın tamamında 1/100.000 ve 1/25.000'lik planları, Sosyal Doku Haritası'nı, Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulumu ile İl Genelinin Hava Fotoğraflarının Temin Edilmesi işlerini başlattıklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesini öngören 6360 sayılı yasanın tam olarak uygulamaya başlaması öncesinde hizmet ve yatırımları koordinasyonlu bir şekilde yürüterek il genelindeki sorunlara çözüm yolları bulmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Akyürek, çalışmalara Kent Bilgi Sistemi envanteri oluşturma konusunda yatırım kararı alınarak başlandığını hatırlattı.
BİNA ENVANTERİNE BAĞLI SOSYAL DOKU HARİTASI Daha önce il merkezinde halka yönelik hizmetlerin geliştirilmesine temel teşkil eden Sosyal Doku Haritası il geneline genişletiliyor. Böylelikle Türkiye'nin en büyük alanına sahip olan Konya'da belediye hizmetlerinin vatandaşa ulaşımında ihtiyaçların yoğunlaştığı bölgelere özel olarak hizmet götürülmesi sağlanacak. Projede engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç kişilerin bulunduğu binalar harita üzerine işaretlenecek. Bu çalışmalarda il genelinde 463 bin 231 bağımsız bölüm birebir ziyaret edilecek ve tam sayım yöntemiyle hane sakinleri ile Sosyal Doku anketleri yapılacak.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ VE HAVA FOTOĞRAFLARI ÇEKİMİ Bu çalışmayla 2005 yılında başlatılan Konya Kent Bilgi Sistemi'nin il idari sınırları içinde uygulaması yapılacak.
Çalışma 31 ilçe, 584 köy 168 beldeyi kapsayacak. Çalışma ile öncelikle tüm ilçe ve belde merkezlerinin hava fotoğrafları elde edilecek.
Bu fotoğraflar üzerinden hizmet götürülecek tüm yol ağı, bina varlığı tespit edilecek. Bina fotoğrafları çekilerek envanter oluşturulacak. Nüfus, mülkiyet, imar planı, alt yapı gibi diğer bilgiler ile birlikte bu bilgiler Coğrafi Bilgi Sistemi'ne konu edilecek"dedi.


Anadolu

Geri Dön