23 / 04 / 2024

Konya'daki Hacıfettah Mezarlığı genişletiliyor!

Konya'daki Hacıfettah Mezarlığı genişletiliyor!

Konya'nın en eski mezarlıklarından olan Hacıfettah Mezarlığı, kentsel dönüşüm çerçevesinde etrafındaki binaların yıkılması ile gün yüzüne çıktı.



Mezarlığın çevresindeki birçok eski yapı yıkıldı. Yıkılan evlerin vakıf malı olan arsalardan bir kısmı da mezarlığa tahsis edildi. Yer noktasında sıkıntısı olan Hacıfettah Mezarlığı da bu sayede genişlemiş okiu. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren mahalle sakini Remzi Güler, eski yapıların bir bir yıkıldığını aktardı. Hacıfettah Mezarlığı'nm çevresinin temizlenmesi ile gün yüzüne çıktığını belirten Güler, "Mahallemiz Konya'nın en eski mahallelerinden Birçok eski yapı var. Şimdi yeni yeni yıkılmaya başlandı. Mezarlığın çevresi de bu kapsamda açıldı. Mahalle çok güzel oldu. Mezarlık gün yüzüne çıktı ve Hacıfettah Mezariığı'nın çevresindeki eski yapılarydalarak, mezarlık genişledi. Yıkılan evlerden vakıf arazisi olan alanlar da mezarlığa tahsis edildi. Mezarlık dolmuştu bu sayede mezarlık genişledi" ifadelerini kullandı. 


MEZARLİK DOLMUŞTU YENİ ALAN AÇILDI 


Çalışmalar kapsamında mezarlığa yeni alan da açıldı. Kentsel Dönüşüm çerçevesinde mezarlığın bitişiğindeki evler yıkıldı. 


Evlerin arazilerinin bir kısmının vakıf yeri olduğu tespit edildi. Vakıf alanları mezarlık alanı olarak tahsis edildi. Bu sayede defin alanı azalan Hacıfettah Mezarlığı genişlemiş oldu Mezarlığa tahsis edilen alanın yakında zamanda duvarla çevrileceği öğrenildi. Mezarlığın genişlemesi gibi etrafının açılması da Hacrfettah'ı görünür kıldı. Boş alan ile Hacıfettah Kalfalar yolu ve çevresinden rahatça görünebilir hale geldi. 


Konya Yenigün


Geri Dön