28 / 03 / 2024

Konya'daki raylı sistemlerinin yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi!

Konya'daki raylı sistemlerinin yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi!

Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla,"şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktardı.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul,  Ankara  ve Antalya'dan sonra Konya'da da iki yeni hafif raylı sistem yapım projesini üstlendi.  


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Gar-Meram Belediyesi hafif raylı istem hattı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi-YeniYHT Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi hafif raylı sistem hattı projelerinin yapım işleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından üstlenildi.


Bakanlar Kurulu, 18 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, "şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul, Ankara ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktarmıştı.


Bakanlar Kurulu kararına göre, Bakanlar Kurulu'nun onayladığı şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenilecek.


Karar ile, İstanbul'da Yenikapı-İncirli metro hattı, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı ve Antalya'da Meydan Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı yapımı Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmişti.


   

Anahtar Kelime: Konya, raylı sistem, Bakanlar Kurulu

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Zaman Gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Zaman


Geri Dön