24 / 04 / 2024

Konyalı emlakçıların hakları korunacak!

Konyalı emlakçıların hakları korunacak!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; "Tapu dairelerinde iş takibi ve tapu devirlerini seri bir şekilde yapılabilmek adına bir uygulamayı başlattık." dedi.




Konya Emlakçılar Odasında düzenlediği toplantıyla basın mensupları karşısına çıkan Oda Başkanı Sedat Altınay, yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi." Tapu Kadastro V.Bölge Müdürlüğüne bağlı tapu dairelerinde emlakçıların haklarını koruma adına yeni bir uygulama başlattık. 


Bu uygulamada tapu'da işlem ve havale yaparken, oda kayıt belgesi, yaka kartı, satış sözleşmesi, iş takip(tellâliye) sözleşmesi bulunmayan oda üyelerimizden ve diğer iş takipçilerinden evrak kabulde havale kabul edilmeyecektir. Buna ek olarak vergi mükellefi olmayan, oda kaydı bulunmayan kaçak, ayakçı ve seyyar emlakçılardan tapuda takip işlemi yapmalarının önüne geçilecektir. Yukarıda belirtilen evrakları hazırlayan oda üyelerimizden alıcı ve satıcıyı tapu dairelerine getirmeden satış ve diğer işlemlerin havalelerini bizzat üyelerimizin yapabileceğinden tapudaki yoğunlukta azalacaktır. 

Bu sayede tapudaki iş akışı rahatlayacak, tapu devirleri seri bir şekilde yapılabilecektir. Tüm oda üyelerimizin başlatmış olduğumuz olan bu uygulamaya özen ve itina göstermelerini istiyoruz" dedi. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön