26 / 04 / 2024

Konyalı Okkalar İnşaat başarıdan başarıya koşuyor!

 Konyalı Okkalar İnşaat başarıdan başarıya koşuyor!

Konya'nın önde gelen inşaat şirketlerinden, 35 yıllık Okkalar İnşaat, 2005 yılında proje geliştirmeye başladığı İstanbul'da artık daha iddialı projelerle yer alacak. Şirket, Konya ve İstanbul'da binden fazla yaşam alanı, sanayi sitesi, mağaza ve iş merkez





Markalı konut sektörü daha çok İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi konut talebinin yüksek olduğu büyük kentlerde gelişim gösteriyor. Ancak Konya gibi Anadolu’nun gelişen bazı kenüerinde de yerel müteahhitler ve yerel inşaat şirkederi kentteki konut talebine hitap eden konut projeleri gerçekleştiriyor.


Yerel konut üreticisi şirketler bir süre sonra kendi kentlerinin sınırlarını zorlayıp devler ligi olarak adlandırılabilecek İstanbul gibi büyük kentlere projeler üretmek üzere transfer olabiliyorlar. İşte bu şirkederden biri de Okkalar İnşaat.


1976 yılından bu yana Konya’da faaliyet gösteren, 2005 yılından itibaren küçük projeler ile İstanbul’a ısınan şirket, bugüne kadar Konya ve İstanbul’da binden fazla yaşam al&hı, sanayi sitesi, mağaza ve iş merkezi projesi gerçekleştirdi.


Başarı çıtasını her geçen gün artıran Okkalar İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Mahmut Şaban Okka ile şirketin planlarını konuştuk. Okka sorularımıza şu yanıdan verdi:


Okkalar İnşaat Konya'da çok bilindik bir şirket. 


İstanbul gibi zor bir kentte proje yapma fikri nasıl doğdu?


Okkalar İnşat 35 yıllık bir firma. Konya’da bugüne kadar reklam yapmadan tüm projelerimizi satmayı başardık. Bugüne kadar da toplamda 1 milyon m2 üzerinde 5 bin civarında konut yaptık. Konya’da projelerimiz hala devam ediyor ama artık bugüne kadar edindiğimiz tecrübeleri devler ligine yani İstanbul’a taşımak istedik. 2005 yılından itibaren İstanbul’da birçok butik projeye imza attık.


İstanbul'un şirketiniz için önemi nedir?


İstanbul her işte olduğu gibi inşaat işleri konusunda da önemli bir kent. Dünya kenti olma yolunda hızlı adımlar atan bu kentte Okkalar İnşaat olarak biz de birtakım işlere imza atarak kente damgasını vuran inşaat şirketleri arasında yer almayı istedik.


Kurtköy’de Şeker Evleri, Köyiçi Evleri, Okkalar İş Merkezi gibi projeler gerçekleştirdik. Bunlar ısınma projeleriydi. Bu süreçte İstanbul’u tanıma fırsatını yakaladık. Öyle büyütüldüğü gibi kurtlar sofrası olmadığını anladık ve daha güzel projeler geliştirmek için daha da güç bulduk.


İstanbul'da daha başka ne gibi projeleriniz olacak?


İstanbul’da şu anda satışını gerçekleştirdiğimiz Kurtköy Arma projemiz “biz neredeyiz” dediğimiz bir projemizdi ancak bundan sonra İstanbul'da yapacağımız projelerle çok iddialıyız. Öyle ki bundan sonraki projelerimiz “siz neredesiniz" diyeceğimiz projeler olacak.


İstanbul’da Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere yeni projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Kurtköy, Kartal, Maltepe ve Çekmeköy gibi yerlerle ve kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Arazisi olan herkesle görüşmeye açığız önemli olan lokasyonunun iyi olması.


İstanbul’da A ve B grubuna yönelik projeler geliştireceğiz.


2B arazileri ve kentsel dönüşümle ilgileniyor musunuz?


Hem 2B arazileri hem de kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Ama önceliğimiz kentsel dönüşümden yana.


Kartal gibi kentsel dönüşüm alanları ilgi alanımız içinde. Örneğin Kartal’da kentsel dönüşüm yapmak üzere bir araziyle ilgili ön anlaşma yaptık bile.


İstanbul’dan sonra başka kentlerde de proje geliştirmeyi planlıyor musunuz?


Ankara ve Antalya’dan da teklifler alıyoruz ancak bir uzun vadeli olabileceğimiz kentleri tercih ediyoruz. Bugün bir proje yapıp yarın orada yer almayacağımız kentleri düşünmüyoruz.


Şu ana kadar binden fazla yaşam alanı yaptınız. Konya'daki en iddialı projeniz şu anda hangisi?


Konya’da bugüne kadar binlerce konut projesi yaptık. Bu projelerimiz çok beğenildiği için Okkalar İnşaat bugünlere geldi. Şu ana kadar hiçbir projemizi reklam yaparak satmadık çünkü buna ihtiyacımız olmadı. Konya’da da başarı çıtasını da her geçen gün yükseltip yeni projeler ürettik. Konya’da hayata geçen ve modern bir yaşam alanının en güzel örneklerini sergileyen son projemiz ise Hakim Konakları oldu. 


Konya Şeker Vizyon Ödüllerinde, halkın oylarıyla ‘Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü’nün de sahibi oldu.


Hakim Konakları ile kentinizde ödül de almışsınız.


Evet bu ödül bizi mutlu etti. Konya’nın en kapsamlı ve en büyük yaşam alanlarından biri olarak ayrıcalıklı ve modern bir yaşam vaadiyle yükselen Hakim Konakları projemizle Okkalar İnşaat olarak, bu yıl İkincisi gerçekleşen Konya Şeker Vizyon Ödülleri’nde Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü’ne layık görüldük. Ödül alan kişi, kurum ve kuruluşların halkın oylarıyla seçilmesi Konya’daki başarımızın bir göstergesi oldu. İnternet sitesindeki oylamada 300 bin, As- Arda Araştırma şirketinin bire bir

gerçekleştirdiği anket çalışmasında ise 150 bin oy kullanıldı. Konya Şeker Vizyon Ödüllerinde 15 dalda 142 aday yarışırken, Okkalar İnşaat, Hakim Konaklan projesi ile ödüllere aday oldu.


Hakim Konakları'nın Konya'daki diğer konut projelerinden farkı nedir?


Okkalar İnşaat’ın kendini ne kadar geliştirdiğinin bir kanıtı olan Hakim Konakları’nda modern mimarinin tüm özelliklerini kullandık . Yüzme havuzundan, fitness salonuna, kafeden sinema salonuna kadar modern hayatın tüm lüksleri bu projede yer buluyor. Konya Selçuklu’da hayata geçen Hakim Konakları, 5 yıldızlı otellerde ve tatil köylerinde görmeye alışık olduğunuz hizmet kalitesini çok daha fazlasıyla yaşam alanlarına taşıyor.


Teknolojik bakımdan da bir konutun gidebileceği en zirve noktaya bu projemizle gittik.


Projenin en önemli özelliklerinden biri ise akıllı daire teknolojisi. Projede tek tuşla evin aydınlatmasından, panjurlarına, ısısından, güvenliğine kadar her köşesi kontrol edilebiliyor.


Mortgage


Geri Dön