18 / 04 / 2024

Konya'nın ilk ekolojik yüzme havuzu açıldı!

Konya'nın ilk ekolojik yüzme havuzu açıldı!

Meram Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Konya'nın ilk ekolojik yarı olimpik kapalı yüzme havuzu olan "Çaybaşı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu" düzenlenen törenle hizmete açıldı....



Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin artmasının, vatandaşların vizyonunu geliştirdiğini söyledi.


Vizyonun gelişmesiyle beklentilerin de arttığını belirten Aydın, "Böyle olunca halkımızın beklentilerine cevap verebilecek bu tarz yatırımlar yapılmaya başlandı. Tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise Çaybaşı belgesinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, hızlı bir şehirleşmenin yaşandığını söyledi.


Bölgede 2010'da yapılan Mesnevi Konutları'ndan sonra kentsel dönüşüm çalışmalarını aynı hızla devam ettirdiklerini ifade eden Hançerli, bu kapsamda önce Reyhanpark Konutları, ardından da Divanpark Konutları'nın temelini attıklarını dile getirdi.


Park düzenlemesi, restorasyon çalışmaları ve açılışı yapılan kapalı yüzme havuzuyla bölgenin çehresinin değiştiğini vurgulayan Kalaycı, "Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için aynı tempoyla çalışmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alana inşa edilen kapalı yüzme havuzu 4 milyon liraya mal oldu. İçinde yarı olimpik havuz, eğitim havuzu, sauna, jakuzi, fitness, buhar odası, kafeterya ve 3 dükkan yer alıyor. Modern, estetik ve çevre dostu olacak binadaki havuzun elektrik ve sıcak su ihtiyacı, güneş enerjisinden sağlanmaktadır" diye konuştu.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de açılışı yapılan tesisten Karataylıların da istifade edeceğini dile getirdi.


Vatandaşların ihtiyaçlarının değiştiğini, artık halkın havuz, aqua park gibi farklı yatırımları belediyelerden talep ettiğini aktaran Hançerli, "Konya'da belediyelerimiz çok önemli hizmetleri hayata geçiriyor. Belediyelerimizin kişi başına yaptığı yatırım tutarı 470 lirayı buluyor. Türkiye ortalaması ise 260 lira. Bu fark da Konya belediyelerinin başarısını gözler önüne seriyor" dedi.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Çaybaşı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışı yapıldı.


Maraş Gündem


Geri Dön