19 / 03 / 2024

Konyaray'da deneme seferleri başladı!

Konyaray'da deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı. Hattın Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor.




Şehre kazandırdığı 60 yeni tramvayın ardından Alaaddin - Adliye Hattı’nda çalışmak üzere 12 adet katanersiz, son model raylı sistem taşıtının da alımını yapan Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan hatta deneme seferlerine başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONYARAY Projesi kapsamında yaptıkları Alaaddin - Adliye arasındaki yeni hattın Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını, böylece ziyaretçi sayısının artacağını söyledi.


Gidiş - geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Dünyadaki en ileri teknolojiyi uyguladığımız hattın, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylarımız bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Şehrimizi çok önemli bir can damarı kazandırdık. Hayırlı olsun” dedi.


HATTIN BAZI BÖLÜMLERİNE ÇİM DÖŞEMESİ YAPILDI


Mevlana Türbesi’nden sonraki belli bölgelerine çim döşemesi de yapılan hat, deneme seferlerinin ardından kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Alaaddin – Adliye Raylı Sistem Hattı 63 milyon 500 liraya mal oldu.



Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön