20 / 04 / 2024

Konya'ya 1 milyon TL'lik kira yardımı!

Konya'ya 1 milyon TL'lik kira yardımı!

Mehmet Yazıcıoğlu, 2012’de çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası uyarınca Konya’da yıkılma tehlikesi taşıyan bin kadar bina sahibinin yasa hükümlerinde sağlanan ayrıcalıklardan yararlanmak üzere müdürlüğe başvurduğunu söyledi.




Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan yararlanmak için Konya’da bin kadar mülk sahibinin başvuruda bulunduğunu söyledi


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, 2012’de çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası uyarınca Konya’da yıkılma tehlikesi taşıyan bin kadar bina sahibinin yasa hükümlerinde sağlanan ayrıcalıklardan yararlanmak üzere müdürlüğe başvurduğunu söyledi. Bu kapsamda devletin yaklaşık bir milyon TL kira yardımında bulunduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, kira desteklerinin 3 yıl boyunca verildiğini ifade etti. Yazıcıoğlu Kentsel Dönüşüm Yasası uyarınca hak sahiplerine sağlanan kolaylıkları şu cümlelerle özetledi: “Binasını yenilemek isteyen yasanın sağladığı kolaylıklardan yararlanmak için öncelikle bizim yetki verdiğimiz yapı denetim firmalarından bina ile ilgili rapor alıyor. Raporda binanın tehlike arz ettiği tespit edilmişse 60 gün içinde binanın boşaltılması gerekiyor. Binanın tehlike arz ettiği tapu senedine de işleniyor. Böylelikle bina alım satıma konu olduğunda binayı satın alan kişi de durumdan haberdar oluyor. 60 gün içinde binayı tahliye ederek taşınanlar, eğer ihtiyaç duyuyorlarsa devletten 3 yıl boyunca kira yardımı alabiliyorlar. Ayrıca binayı yenilemek için belediyeye ödemeleri gerekli harçlar da sıfırlanıyor. Binayı yenilemek için gerekli paraları yoksa bankadan çekecekleri kredide de bakanlığımız kendilerine yardımcı oluyor. Sözgelimi sizin tek katlı bahçeli eski bir eviniz var, bu ev yıkılmak üzere. Evi yenilemek istiyorsunuz ve bölgenizdeki imar da 4 kata müsait. Yasamızın hükümlerinden yararlanarak evinizi 4 kat olarak yeniden inşa etmeniz mümkün.



Pusula Haber


Geri Dön