24 / 04 / 2024

Konya'ya 12 yılda 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı!

Konya'ya 12 yılda 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı!

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konya yatırımlarına da değinen Türkmenoğlu, "İktidarımız döneminde 12 yılda Konya'mıza 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı.



AK Parti İl Teşkilatında gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 7 Haziran tarihinin yaklaştığım belirterek, "Ülkemizde bu güne kadar yaşar nan tüm seçimler çok büyük önem taşımıştır. Ancak hepimizin malum olduğu üzere bu seçim çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Artık sistemi kilitleyen, çözüm üretimine ve uygulanmasına engel olan, adeta bir pranga haline gelen bu darbe Anayasasından kurtulmanın zamanı geldi aslında geç bile kalındı. Bu seçimlerde de halkımızın kurulduğu günden beri artarak devam eden teveccühü ile AK Partimizin yine tek başına iktidara geleceğine ve Anayasayı da değiştirecek çoğunluğa da tevdi edeceğine manam tamdır" dedi. 


KONYA'YA METRO GELİYOR 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya ziyaretinde büyük bir müjde verdiğini hatırlatan Türkmenoğlu, "Konya ulaşımda büyük bir adım atıyor. Konya'ya metro geliyor. Sayın Başbakanımızın bizzat takipçisi olacağını söylediği Konya metrosu 3 etapta tamamlanacak. Toplamda 45 kilometre olacak ve 3 milyar j liraya mal olacak. Proje 2020 yılında tamamlanacak. Metro ile Yüksek Hızlı Tren hattı entegrasyonu sağlanacak. Bu proje ileki 5 üniversite, hastaneler birbirine bağlanacak, temel devlet kurumları, üniversiteler, bilim merkezleri birbirlerine irtibatlanacak Tüm Konya'mızrn bu projeye destek vermesi gerekiyor" diye konuştu. 


KONYA YATIRIMLARI 


Konya yatırımlarına da değinen Türkmenoğlu, "İktidarımız döneminde 12 yılda Konya'mıza 21.6 milyar liralık yatırım yapıldı. 

292 milyon dolar olan dış ticaretimiz 2.4 milyar dolara yükselirken, 344 milyon lira olan vergi gelirleri 2 milyar liraya ulaşmıştır. 2002 de 1.480 olaıı okul sayımız 2.567 ye, 10.828 olan derslik sayımız 16.308 e ulaşırken, öğretmen sayımız 16.543 den 25.319 a yükselmiştir. Yine hükümetimiz döneminde üniversite sayımıza yeni kurulan 3 yeni üniversite ile j j 4 e çıkardık. Sağlık alanında yaptığımız 714 milyon liralık yatırı ırüaı la kamu özel toplan 37 hastanede 5.932 yatak, 21.710 çalışan ile sağlık hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Son 12 yılda gençlik ve spor hizmetlerine 1.1 milyar lira yatırım yaptık. 8 binlerde olan öğı enci barınma yeri sayımızı 13 binlere ulaştırdık. 12 yılda Konya'mız için ulaştırma alanında 2.5 milyar liralık yatırım yaptık. Konya'mızı hızh tren ile istanbul'a bağladık. Konya'daki karayolu ağını 3.052 km ye ulaştırdık. Bölünmüş yollarımızı 159 km den 902 km ye çıkarttık. Aile ve Sosy al Politikalar Bakanlığımızın hizmet alanında 968 milyon lira yatırım gerçekleştirdik Konya'mızda 2003 yılında 8 milyon lira civarında olan Sosyal Yardım miktar mı 200 milyon liranın üzerine taşıdık. Konya Ov ası Projesi ile milli ekonomimize 2.57 milyar dolar geliri sağlayacak yatırımlara imza attık. 


Bu proje ile Konya Oyasının suya olan hasretini dindirdik. 

Yine son 12 yılda 1.2 milyar lira j j yatırımla 15 bine yalan konut  TOKİ  tarafından gerçekleştirilerek büyük bir hizmete imza attık. 

Bilim sanayi merkezlerimiz, adliye saraylarımız kültür merkezlerimizle Konya'mıza hizmet ettik. 3.6 milyar lira destek üe Konya çiftçimize emeğinin karşılığını verdik" ifadelermi kullandı. AK Parti olarak millete hizmet etmekten büyük bir gurur duyduklarını dile getiren Türkmenoğu, "Allah'm izni ile bu sorumluluk bize verildiği sürece hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki seçimlerin tüm ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması dileğiyle tüm hemşehrilerime selamlar sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 


Rasyonel haber


Geri Dön