24 / 04 / 2024

Konya'ya hidroelektrik santrali inşa edilecek!

 Konya'ya hidroelektrik santrali inşa edilecek!

Bakan Eroğlu, Milletvekili Hüseyin Üzülmezin "Artık Konya'ya bir hidroelektrik santrali gerekli oldu, bakanımızdan rica ediyoruz sözleri üzerine" Bağbaşı Barajı mevkiine bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesini de verdi.



Konya'ya kazandırılacak olan 377 milyon TL'lik 49 yatırımın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu Konya'ya bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesini de verdi. Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 4.4 milyon TL ile en yüksek bütçeyi Konya'ya ayırdığını söyledi. 


Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saat 01.00de başlayan açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin borçlarının ödendiğini söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, "Türkiye'de sadece borç ödenmekle kalmadı. Türkiye'de şu ana kadar 700 milyarlık yatırım yapıldı. Bu yatırımlardan 70 milyar dolarlık yatırımı ise Orman su işleri yaptı. Bizden önceki koalisyon hükümeti zamanında 3 yılda 9 tesis açabilmişlerdi. Yani yılda 3 tesis, biz ise bakın sadece bir gecede kaç tane tesis açılışını yapıyoruz. Yılda 300den fazla tesisin açılışını yapıyoruz. Burada eski Türkiye ve Yeni Türkiye'nin farkını görüyoruz" dedi. 


"10 YILDA 3 MİLYARDAN FAZLA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK" 


"Orman ve su varsa hayat vardır. Bakın Türkiye'de ormanlar olmasa su olmasa çöl bir ülke haline geliriz. Bu yüzden ağaçlandırmaya da önem veriyoruz'diyeıı Eroğlu," Son 10 yılda 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Dünyanın her yerinde orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığında artış oluyor. 2002'den bu yana orman ve odun servetinde artışlar oldu. Dünyada ağaçlandırmada ve erozyon kontrolünde lider konuma geldik" diye konuştu

 

"BAŞBAKANIMIZ KONYA'YI DUYUNCA DUYGULANDI" 

Mevlana Meydanın da halka seslenen Bakan Veysel Eroğlu gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya'nın tarihinde milat olacak eserlere sahip olduğuna vurgu yapan Eroğlu, "Grup toplantısında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Konya'ya gideceğimi söyledim. Yatırımlarımızı anlattım duygulandı. Konyalılar artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye'yi yüzde 63 olan faizleri düşürerek bir zamanlar borç aldığımız IMF'ye borç vererek Başbakanımız önderliğinde geride bıraktık" dedi. 


"DÖRTDÖRTLÜK YATIRIM" 


Konya'ya en fazla yatırımın Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Eroğlu, "Konya'ya 4,4 milyon liralık bir bütçe verdik. Yani aziz Konya dört dörtlük yatımlara kavuşuyor, hak ediyor. Şeklinde konuştu. 


"KONYA'YA HİDROELEKTİK SANTRAL MÜJDESİ" 


Bakan Eroğlu, Milletvekili Hüseyin Üzülmezin "Artık Konya'ya bir hidroelektrik santrali gerekli oldu, bakanımızdan rica ediyoruz sözleri üzerine" Bağbaşı Barajı mevkiine bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesini de verdi. 


"KONYAMIZ 2023'E HAZIR" 


2023 hedeflerine Türkiye'nin hazır olduğunu belirten Eroğlu, "İlk 10 ekonomi arasında olmaya Konya da hazır. Türkiye'de 700 milyon dolarlık yatırma yaptık'dedi. Konya'yı yeşil bir alana çevirmek için çalışacaklarını ifade eden Eroğlu, "Konya'mızdan Derebucak'taki barajı sinin yanında Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde ilini kaplayan KOP projesi de var. İnşallah bu projeyle biz 11 milyon dekar araziyi sulamayı hedefliyoruz. Bu çok büyük bir katma değer ve biz buradan enerji de üreteceğiz" şeklinde konuştu. 


"302 BİN 30 DEKAR TARIM ALANINI SULAMAYA AÇTIK"


Oradan Beyşehir gölüne akan su ise Konya ovasına geliyor. Konya'ya Beyşehir, Suğla ve Apa kanalıyla suni bir nehir akıtıyoruz. Yani yapılan bu çalışmaların sonucunda Konya ovasında tarihte ilk defa 680 metreküp su getiriyoruz. Mavi Tüneli projeKoııya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, "Açılışını yapacağımız tesisler 1000 günde 1000 proje kapsamı içerisindedir. Bakanlığımız zamanında Konya'ya DSİ Genel Müdürlüğü olarak 3 milyar 800 TL yatırım yaptık. Bu yatırımla 302 Bin 30 Dekar tarım alanını sulamaya açtık, 705 milyon metreküp suyu depoladık.259 bin 600 dekar gibi bir alanda sulama kanalı yenilemesi yaptık. 68 bin 550 metre kanal yenilendi.7 ilçede 40 mahallede, 9 köy, 5 tesis ve 2630 dekar tarım alanı taşkınlardan korunmuş oldu. Sadece sulama alanında değil bu faaliyetler, aynı zamanda 30 yerleşim yerini taşkından koruduk" cümlelerini kullandı.


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön