19 / 03 / 2024

Konya’ya İslam Kültür Merkezi kuruluyor!

Konya’ya İslam Kültür Merkezi kuruluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam Kültür Merkezi ile Konya’ya önemli bir yatırımı daha kazandırıyor. 11 milyon liraya mal olacak İslam Kültür Merkezi, Mevlevihane ve Panorama Mevlana olmak üzere iki bölümden oluşuyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam Kültür Merkezi ile Konya’ya önemli bir yatırımı daha kazandırıyor. 


Mevlevihane ve Panorama Mevlana olmak üzere iki bölümden oluşacak merkezin İslam Araştırmaları Merkezi, Siyer-i Nebi Külliyesi, Mevlana Araştırmaları Merkezi, kütüphane ve aşeviyle büyük bir kompleks olacak.


Konya Büyükşehir Belediyesi, bir kültür caddesi olacak Kışla Caddesi’nde Konya’da iz bırakacak önemli yatırımları hayata geçiriyor. Bunlardan biri olan İslam Kültür Merkezi’nde İslam kültürü ziyaretçilerine aktarılacak.


İslam Kültür Merkezi’nin kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlevihane ve sergi salonu (Panorama) olmak üzere iki bölümden oluşacak merkezde, semahane, dünyadaki önemli mevlevihanelerin minyatürleri, eğitim odaları, fuaye, müze, seminer salonu, çorba salonu ve otopark bulanacağını söyledi.


Siyer-İ Nebi Külliyesi


İslam Araştırmaları Merkezi, Mevlana Araştırmaları Merkezi, kütüphane ve aşeviyle büyük bir kompleksi Konya’ya kazandırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, komplekste ayrıca, Siyer-i Nebi Külliyesi’nin de yer alacağını vurguladı. Başkan Akyürek, “Burada Peygamber Efendimizin hayatı, hadis-i şerifler, ayeti kerimeler ve görsel unsurlarla desteklenerek anlatılacak. Siyer-i Nebi Külliyesi’ne girenler Peygamber Efendimizin doğumdan vefatına kadarki süreci adeta yaşayacaklar” diye konuştu.


Yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak İslam Kültür Merkezi, ahşap ve mermerler kullanılarak, tarihi dokuya uygun olarak inşa ediliyor.


Toki Haber


Geri Dön