18 / 04 / 2024

Kooperatif üyeliği nasıl devredilir?

Kooperatif üyeliği nasıl devredilir?

Kooperatiflere ortak olunabilmesi için bir diğer kooperatifin ortaklığı devralınabiliyor. Peki, kooperatif üyeliği nasıl devredilir? Kooperatif üyeliği devrinin noterde yapılması gerekir mi? İşte kooperatif hisse devri..



Kooperatif üyeliği nasıl devredilir?

Kooperatiflere ortak olunabilmesi için bir diğer kooperatifin ortaklığını devralmak mümkün oluyor. Bu noktada kooperatif ortaklğını devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hissesi nasıl devredilir? Kooperatiften konut satın almak üye olmak için yeterli mi?


Yeni ortak noter huzurunda kooperatif üyeliğini yeni ortağa devir edebiliyor. Yapılan devir işleminden sonra, kooperatif yönetim kuruluna başvurulması gerekiyor. Bu başvuru ayrı ayrı olabileceği gibi birlikte de yapılabiliyor.


Kooperatif yönetimine ortaklık talebinde bulunulmadan, ortak kayıt defterine kayıt yapılamıyor. Bir kooperatif üyesinin konutunu satması halinde sattığı kişiyi ortak yapmak zorunda kalmıyor.


Ortaklığı devir alacak kimsenin kooperatif hakkında araştırma yaparak, devredecek kimsenin gerçekten kooperatifin ortağı olup olmadığını, ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadığını, kooperatife borcunun bulunup bulunmadığını araştırması yararına olacaktır. 


Çünkü devir, tüm hak ve yükümlülükleri içerir. Devralan kişi, devreden kişinin tüm hakkına sahip olduğu gibi onun yükümlülüklerini de üstlenir.


Kooperatif üyelik devir sözleşmesi..

............ KOOPERATİFİ  YÖNETİM  KURULU  BAŞKANLIĞINA

.............

 

Kooperatifinizin  -............ no’lu  üyesi ...................................................’nın  üyelik  hak ve sorumlulukları  ile   birlikte  .....................kattaki  .........nolu  konutunu /işyerini     bedelini ödeyerek  devir  aldım.


Kooperatifinizin  anasözleşmesini  okudum ve etraflıca  inceledim ve bütün  hükümlerine vakıf  oldum.  Bundan  böyle  kanun,  anasözleşme. hükümleri  ile, Genel Kurul, Yönetim Kurulu,  Denetim Kurulu  ve   Tasfiye Kurulu  kararlarına  uyacağımı,    yükümlülüklermi zamanında  yerine getireceğimi  kabul beyan ve  taahhüt  ederim.

 

               ........................................................’nın kayıtının  silinerek ,  yerine  benim  adıma   kayıt ve  tescil yapılmasını  arz  ederim.

                                                                                                                  

SAYGILARIMLA

                                                                                                                  ........./......../.............

 

YAZIŞMA ve KANUNİ                                                  ....................................................                                                                                   

TEBLİGAT  ADRESİM  VE  TELEFONUM

........................................................

..........................................................

.........................................................                                                

EKLERİ                                                              

2  şer  adet  nüfus cüzdan fotokopisi, 

İkametgah ilmihaberi  ve son bir yılda çekilmiş resim.




Kooperatif üyeliğinden istifa etmek!



Geri Dön