18 / 04 / 2024

Kooperatifler Manisa'da 30 yılda 10 bin konut yaptı!

Kooperatifler Manisa'da 30 yılda 10 bin konut yaptı!

Manisa'da 12 kooperatif temsilcisi bir araya geldi. Manisa Birlik'in ucuz konut parolası 30 yılda 10 bin konut inşa ettiği belirtildi.



Manisa Birlik Parkı bahçesinde Yunus Emre bilgi evinde yapılan genel kurul birliğe bağlı 12 Kooperatif temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Ali Pasin’in yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, “1987 yılında Yeni Manisa adı ile çıktığımız yolda bugün arzuladığımız yaşam biçimini Manisa’ya kazandırmanın mutluluğundayız. Rahmetli eski belediye başkanlarımızdan Ertuğrul Dayıoğlu’nun öncülüğünde Manisa’nın batısına başlayan yolculuğumuzda bugün yeni Manisa bölgesinde yeşil alanları, sosyal donatıları, okulları ve site de yaşam biçimlerini planlayan,  imar planlarını yaptıran Manisa Birlik ucuz konut parolası ile kooperatifler vasıtası ile başlattığı yapılaşmada sadece kooperatifler eli ile 7 bin 500 konut inşaat etti. Bölgenin ada bazında planlamasındaki ısrarcı olmamızla bugün Manisa da nefes alınacak çağdaş ve modern sitelerin oluşmasına katkı sağlandı. Kent Park varsa, birçok okul varsa, spor salonları mevcut ise yeni alış veriş merkezleri kuruluyorsa, geniş cadde ve bulvarlar oluştuysa Hastane yapıldıysa ve otopark sıkıntısı yaşanmıyorsa bu Manisa Birliğin çabası ile oluşturuldu” dedi.


Manisa’da ilklerin öncüsü olduklarını söyleyen Pala, “25 bin-30 bin parselli adalarda yaşam biçimi bahçeli evler yanında şimdide adaların küçülmesi ile bugün 5 bin-6 bin metre karelik adalarda özel sektör müteahhitlerin yaptığı çağdaş sitelerle Yeni Manisa kentinin yaşanılabilir aynası oldu. Öncüsü olduğumuz 1 artı 1 konutlarda kooperatifler olarak 600 aşkın daire yaptık. Özel sektöründe yaptığı 1 artı birlerde yaşam çoğaldı. 1987 yılının ucuz konut alanı şimdi Manisa’nın en pahalı konut alanı oldu. Buda buradaki yaşam biçiminin düzgünlüğünden ve güvenli yaşam sitelerinden kaynaklanıyor” dedi. Manisa Birliğin Genel başkanlığını Mustafa Pala, Genel Başkan yardımcılığını Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeliğini Hikmet Oban yapıyor.


Tüm Türkiye’ye örnek olan Manisa Birlik yapı Kooperatifi sadece konut yapmakla değil düzenlediği etkinliklerle de Manisa’da ve Ege bölgesinde kendinden söz ettiriyor. Türkiye’de ilk turizm ve geliştirme kooperatifini Yuntdağı’nda Ortaköy’de Obasya kooperatifini kurdu. Yapılan 30. Genel kurulda kooperatifin süresi de 30 yıldan 60 yıla çıkarma teklifi genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.



Manisa Güne Bakış


Geri Dön